spämmihoiatus: hiina domeenid

Tehnokratti tabas huvitav Hiina spämm/skämm ja kuna puudub igasugune põhjus meid ainsaks kirjasaajaks pidada siis olgu see siinkohal ära toodud (ÄP jt ärimeedia-kanalid on eriti teretulnud seda uudist kajastama ning potentsiaalset sihtgruppi asja olemusest inffima :-). Kiri ise selline:

Dear manager,
This is ShanghHai LongYu Information Technology Co.Ltd which is a professional domain name registration and service company in China . On 24th, Sep. I received Efid Investment company’s application.they want to register “tehnokratt” as “CN” domain name and internet brand . But after checking it I find the CN domain name conflicts with your company’s registered domain name.In order to avoid the unnecessary conflict ,lt’s necessary to send email to you and confirm whether your company have authorized Efid to register the CN domain name and internet
brand or not?
Best Regards
Registration Dept:Jeff Zhang
Tel:+(86)21-6427 8367
Fax:+(86)21-6427 1117

Pole kahjuks viitsimist nendega pikemasse dialoogi astuda, Google’i otsing longyu.org.cn kohta (kiri tuli aadressilt jeff@…) annab tulemuseks foorumipostituse, kus ShangHai LongYu Information Technology Ltd. Co. on kenasti swindler’ite listis sees.

Aga ma pakun välja teooria, kuidas skeem töötab: tehnokrati manager vastab, et ei mitte mingil juhul ei tohi sellist domeeninime Efid Investmentile anda, mispeale Jeff vastab et fine, aga teate enamus Hiina domeeniregistreerijaid ei ole nii eetilised kui meie, miska sügav soovitus oleks see domeeninimi kohe ja nüüd endale regada, teile tundub see vahest keeruline aga meie võiks selle xyz tollari eest ära teha jne.

Lahtine on vaid see, kas pakutakse ka mingit erilist kirvehinda, kas veendakse ostma mingeid mõttetuid lisateenusi (sest näiteks .cn omamiseks on vaja reaalset postiaadressi Hiinamaal või registreerida Hiina MTÜ?) vms kreatiivset.

Kes viitsib asja ette võtta saab minu õnnistuse ja e-postiaadressi koertevarvimine-ätt-tehnokratt.ee ajutise kasutusõiguse. Ning kui tulemus on piisavalt pull siis loomulikult ka võimaluse Jeffi üle raadio-eetris irvitada.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.