sidumine kui kunst

Aivar Reinap konstrueerib Postimehes seose pankade kasumi ja IDkaardi vahel: Miljardilistest kasumitest veel ei piisa.

Mõnevõrra kahju, et Aivarit ja teisi ajakirjanikke ei ole märkimisväärses arvukuses kohal, kui räägitakse internetiturvalisusest laiemalt. Sest ma olen muidugi nõus, et pangad on huvitatud riski vähendamisest ja põhimõtteliselt on meie koodikaardindus turvalisem kui mitmed mujal kasutusel olevad kasutajanimi+parool lihtsameelsused mistõttu rünnatakse pigem seal… AGA äärmiselt sinisilmne on oodata ära rünnakute jõudmine meie õuele ja alles siis hakata rabelema. Katsuks hoida interneti vähemalt Eesti kasutajate jaoks turvalise keskkonnana olles oma lahendustega muust maailmast sammukese ees. See tähendab nii kodanike kui ettevõtete harimist mis on oluliselt hõlpsam, kui saab alustada suurtest nagu näiteks pangad.

Ja minuteada ei ole olnud kodanike suunamine IDkaardi poole muhelevate pangahärrade seltskonnas eriti populaarne idee. Pigem võiks esile tuua turvaga seotud tuttavate frustratsiooni mida võiks kokku võtta näiteks sõnadega “suure laeva pööramine on äärmiselt raske ettevõtmine”.

Täiendet: DT blogis Lembitult kena mõistulugu (koos viitega lühikokkuvõttele artiklist Nordea ründajaga)

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Lembit
    Lisatud 19. veebr. 2007 kell 21:07 | Püsiviide

    Peeter — aitäh viitamast. Olin üllatunud, kui leidsin sinu vahendusel mõjukast päevalehest artikli, kus (A.D. 2007) räägitakse “mõttetust ID-kaardist”. Kahju, kui targad inimesed loobivad niimoodi kaikaid kodaraisse millelegi, mis õigete arengute korral võib saada üheks “Eesti Nokiaks” IT-alal.