e-hääletamise hea tava

Eesti Esimese E-Hääletuse eel 2005 sügisel pandi kokku e-Hääletamise Hea Tava eesmärgiga loetleda üles nipid, mida ei peaks kampaanias kasutama (nagu näiteks hääletamistelk linnaväljakul või läpakaga ukselt-uksele käimine). Hea Tava allkirjastasid (tähestiku järjekorras) Isamaaliit,
Reformierakond, Res Publica ja Sotsiaaldemokraadid, ei allkirjastanud Keskerakond ja Rahvaliit (mäletamist mööda tuues põhjenduseks, et nad on üleüldse e-hääletuse vastu).

Paraku ei märka ma üheski tänases e-hääletuse (või Tartu häälteostmise) kohta käivas uudisnupus viidet heale tavale. Saatsin tuttavate-ringile uudistetoimetustesse lingi ja vihje, et hea tava töötab vaid siis, kui kõik sellest teavad.

Siit siis ka ülekutse blogosfäärile: kui kirjutad oma kodanikukohuse e-täitmisest ära unusta linkimata e-Hääletamise Hea Tava peale. Ja kui märkad midagi tavapäratut, siis infi Vabariigi Valimiskomisjoni.

Heale tavale linkijaid peaks näitama see Technorati päring.

This entry was posted in Arhiiv. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments