kontseptsiooni kriis

Kunagi kui epl.ee/blog veel sügavalt beetas oli tekitas selle funktsionaalsus minus pehmelt väljendades mõningaid küsitavusi, ennekõike:

  • miks tuua üle terve postitus?
  • miks mu tekste EPLi veebis kommenteerida saab?

Mis on selle funktsioon? Mida mina võidan sellest, et EPL
diskussiooni minu öeldu üle kuhugi minu poolt träkkimatusse paika viib? Kas EPL suudab kehtestada korra
mis tooks kommentaaride kvaliteedi tasemele, mis mind rahuldab? (eriti küsitav vaadates viimast muudatust, mis ei lase mul EPLis kommenteerida kui ma pole neile teatanud oma sugu ja elukohta)

Hetkeseisuga lisandub muideks veel paar veebiarenduslikku probleemi mis algul silma ei torgand:

  • kuhu kaovad lingid? ma saan aru, et ajaleht ei suuda ise oma artikleid normaalselt linkida, aga miks strippida markup sealt kus see olemas on, vrd: epl vs palun? (sama kehtib kujundusliku formateeringu kohta)
  • kui ma muudan oma postitust nt parandades kirja- või sisuviga, siis ei kandu see epl.ee koopiasse üle, ehk ma kaotan kontrolli oma teksti üle

Lisaks kaasneb sellega muidugi see häda, et kui ma tahaks ajahetkel X oma veebi reklaami müüa, siis … minu teksti koopia EPLis on tõenäoliselt kõrgema reitinguga kui minu juures ja otsimootorid viivad inimesed EPLi mitte minu juurde. (vrd robots.txt ja robots.txt)

Nice try, but no cigar :-) Palun arvake mind mängust välja…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid