täna saates

Täna on Tehnokratt innovatsiooniteemaline ühepajatoit. Kõigepealt jupike Geoffrey Moore’i aastatagusest ettekandest Open Source Has Crossed the Chasm…Now What? (ürituseks Open Source Business Conference 2005) mis lahkab innovatsiooni ja vaba tarkvara suhet, ent võiks olla õpetlik ka laiemalt oma äri arengule (ja konkurentsis püsimisele) mõeldes.

Seejärel Toomas Toots, kes on just maha saanud Feedreader’i versiooniga 3.01 MIDA MA SOOJALT SOOVITAN PROOVIDA. Tegemist on täiesti uue Feedreader’iga, st kogu 2.9 puhul GPLi antud kood on maha jäetud ja nullist pihta uus programm kirjutatud. Tulemus on meeldivalt intuitiivne: programm käitub täpselt nii nagu mulle see meeldiks. Kui mõnda asja kasutajaliideses kohe ei märka siis tasub veidi ringi vaadata, tõenäoliselt on see olemas. Mh: river-of-news vaade.

Seejärel jupike Cory Ondrejka ettekandest Living the Dream: Business, Community and Innovation at the Dawn of Digital Worlds Accelerating Change 2004 konverentsil. Cory räägib kasutajate poolt tehtavast innovatsioonist online-mängus Second Life. Tema ettekanne tuli mulle meelde tänu USC Center for Public Diplomacy korraldatud Reinventing Public Diplomacy Through Games auhinnatseremooniale, millest saab muuhulgas osa võtta Second Life’is.

Ja lõpetuseks … leidsin ma Linnar Viigi ajaveebist viite Breaking Trends’i trendianalüüsile NewScandinavia2006, mille ligipääsu-parooli on endale küsinud viimastel andmetel 143 lugejat.

Lihtsalt panen kirja, saates vist ei räägi:

Postimees informeerib meid sellest, et Kanada tuuma[jaama ]õnnetuses sai üks inimene viga. Veebist kaheldamatult usaldusväärsemas paber lehes on juttu nimelt tuumaõnnetusest. Kui neil on kindel soov kõike tuumajaamas juhtuvat tuumaõnnetuseks nimetada võiks ette võtta ka muud avalikult kättesaadavad radiatsiooniga seotud intsidendid (juba esimesed paar piisavalt jubedada) kuni ettevaatamatu torumehe poolt kaotatud dosimeetri ja selle leidmisoperatsiooni efektiivsuse analüüsini välja. Saaks lugejatele kaheldamatult huvi ja paanikat pakkuva rubriigi, paras täiendus samuti välis-küljel ilmunud teadus-loole Uurimus kummutab horoskoopide tõesuse.

Edit: serveerimis-idee Postimehe välistoimetusele: UFO study finds no sign of aliens. Tundub, et reaalsus on asunud jõulisele pealetungile.

Päris huvitav on kõrvuti panna ka kaks nuppu .fr/.de uuest ajalooõpikust: Prantsusmaal ilmus esmakordselt Prantsuse-Saksa ühine ajalooõpik ja Overmighty, overfed and over here: a Gallic textbook view of the Americans (via Jeff Jarvis). Viimasest ka üks tsitaat:

M Le Quintrec told The Times that it was “largely right” to describe the work as antiAmerican. But he said that German historians had insisted upon softening the message with sentences such as: “Some people, notably in Germany, consider the US to be a power which defends democracy in a world where the UN is not always able or willing to do it.”

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Jüri Saar
    Lisatud 6. mai 2006 kell 21:20 | Püsiviide

    Kasutajate poolt tehtavat innovatsiooni on juba paarkümmend aastat uurinud majandusteadlane ja MIT õppejõud Eric von Hippel, kes on sellel teemal ka ulatuslikult kirjutanud ja tunnustatud.

    Hippel on suur OpenSource sõber ja enamus tema kirjutatust on saadaval tema koduleheküljelt (http://web.mit.edu/evhippel/www/index.html) sealhulgas kaks raamatut ja kümmekond avaldamist leidnud artiklit ning isegi õpetliku videomaterjali.

    Soovitan kõigile, kellel huvi innovatsioonist, mis tuleb kasutajatelt (mitte ainult tarkvara) ja kuidas seda enda äri huvides rakendada.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 7. mai 2006 kell 09:55 | Püsiviide

      von Hippel on jah lahe vana, ma täitsa mõtlesin tema peale seda Cory O juppi saatesse pannes