perfect 10 vs google & gang

Kain neti.ee‘st oli nii lahke ja tõstis minu lugemisprioriteetide etteotsa Perfect 10 vs Google [48lk pdf] “esialgse lahendi” (soovita korrektsem tõlge, parandan) mis võtab väga kenasti kokku senised USA kohtulahendid inline-linkimise, freimimise jne osas (lk 13..23 käib selle kohta) ja ütleb, et võib küll. Arusaadavalt pakub see mulle huvi seoses allstraz.ee / eako.ee arusaamatusega.

Näidupiltide ehk thumbnail’ide (“mis on sageli inimese pöidla küünest suuremad”, nagu märgid Perfect 10) osas näeb aga kohus rikkumist…

NBNB: kas mind loeb keegi IP-õigusega tegeleja, kes oleks valmis laupäeval asja saates kommenteerima, stuudios või tel teel?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. Henrik Roonemaa
    Lisatud 23. veebr. 2006 kell 16:36 | Püsiviide

    Google’i pildiotsingust ja thumbnailidest ja fair use’ist räägib ka Larry Lessig ühes oma ettekandes, mis minu arvutis on peamiselt Lessigi presentatsioonistiili illustreerimiseks. Seletab seal ilusti, miks Google’i pildiotsing on fair use. Sama case sisuliselt.

    Ei leia hetkel linki, kui sul seda pole, siis tõstan kuhugi.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 23. veebr. 2006 kell 17:40 | Püsiviide

      tõsta jah, AGA: sedapuhku pole asi üldse selles, kas on fair use või mitte. Asi käib täpselt sama “kas üldsusele suunab veebileht või server” ümber millest me Härgiga vaidlesime.

    • Onjah
      Lisatud 23. veebr. 2006 kell 17:48 | Püsiviide

      Eesti it õiguse parim asjatundja on ju Eneken Tikk, vist oli Lextali õigusbüroost.