tänane juhtkiri on Henrikult

Henriku “juhtkiri” väärib igast asendist viitamist, palun levitatagu massiliselt: Pangad ähvardavad ID-kaardist loobuda

Täiendet: 24 tundi ja 14 lugejate kommentaari hiljem jõudis Henriku juhtkiri ka grupi inimesteni, kes hakkasid Henrikule helistama ja seletama, et asi on pigem vastupidi: ID-kaardi teema täienduseks. Miska on muidugi kahetsusväärne, et asi ühepoolik oli ja mina kah võimendasin, aga kahjuks ei ole mul hetke seisuga võimalik aidata Henrikul (ja endal) pattu heastada linkides infole selle kohta, et tulemas on näiteks “Vaata Maailma 2” (nende värskeim uudis on 05.07.2004) või palju muid positiivseid arneguid (näiteks sk.ee viimane uudis on valimiste-eelsest ajast 20.09.2005). Loodan, et ma vähemalt niipalju võisin öelda.

Selle asemel lingin oma kolumnile, mille kirjutasin Henrikule / [digi]le umbes kuu tagasi: e-soolvesi edupohmellile ([digi] ise pole kahjuks veel netiajastusse jõudnud). Ütleme nii, et 3,5 aastat riigi ja sk.ee asutajate süstemaatilist … apaatsust on minu kunagise tahtmise IDkaarti propada veidi ära jahutanud. Aga võibolla olin ma ise liiga sinisilm arvates, et raha ja riik kokku saades 300++ milli maksva projektiga midagi asjalikumat teevad kui “vaikselt tasku kaudu sügavad”.

Jah loomulikult on sellel kõigel hästi mitu tahku. Meil on tänu Vaata Maailmale Digidoc, tänu grupile kodanikele eValimised ja palju muud kah veel (ja sk.ee on sertifitseerimiskeskusena sigahead tööd teinud, julgeksin ma vastupidise info puudumisel väita). Aga 20tuh e-kasutajat 800tuhist kaardisaanust on tiba sitt tulemus, olgem ausad. Kusagil on projekti ikka pikemat aega sigahästi torpedeeritud. Ja mind väga huvitaks, et kes ja miks.

Äkki need kodanikud kes Henrikule helistasid nüüd helistavad ükshaaval (või konverentskõnes) mulle kah, 56 565 565, ning aitavad lahendada pikaaegse südametunnistusepiina — et ma olen avalikult promonud miskit asja, mida tegelikult keegi ei plaaninudki enne miskit hiljutist uus-kokkulepet realiseerida. Sest paraku pean ma enne uute tugiprojektide haipimist asja endale ikka väga hästi selgeks tegema. Ning ma heameelega räägiks sellest pärast konverentskõnet ka avalikult.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.