reim — ei rumalusele!

Justnagu eelmise reede ajakirjanduse/eetika/neti seminari jätkuks kutsub Urmas Sander võitlema reimiga:

See on ikka nii, et kõikse valjema häälega räägivad mingil teemal just need, kellede jaoks see teema uus on. Ju on see siis loomulik, törts edevust + siiras soov jagada uut (ja veel hägusat) teadmist, mis seal’s ikka. Lood on aga kehvad siis, kui selline tegelane kuhugi kirjutama hakkab või raadiosse – telekasse tikub.

[…]

Ajakirjanik, palun uuri oma ala proffidelt, ja asjatundjad, võtke rohkem sõna. Sellel töllmokal on võim, teie kohus on meid harida, hoida meid suurte rumaluste eest.

Urmase leidsin tänu piraajale. Mis ma küll ilma piraajata teeksin? Minu maailm oleks väike ja kägardunud nagu ajaleht!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Priit
  Lisatud 25. nov. 2005 kell 09:00 | Püsiviide

  Ma võtaks, ma olen võtnudki. Enam aga ei võta. Kui oleks võimalus sõna võtta ainult trükimeedias, ilma internetikajastuseta, ma võtaks jälle ja võtaks kõvasti.

  Või no ma võtaks ka internetikajastusega, juhul kui minu jutul saaks kommentaarid kinni ja viitamised teistesse suurematesse väljaannetesse samuti. Viimane õnnestuks ilmselt ainult vastavate väjaannete härrsmeheliku kokkuleppe abil.

  Kokku: kui meedias oleks toode “Võta sõna ilma sõimata saamata, garanteeritud”, võtaks mina ja võtaks ilmselt paljud teised ka. See leim ja teata ja kapo ja muu selline visake palun peldikusse.

  • arva 2ra kes
   Lisatud 25. nov. 2005 kell 11:20 | Püsiviide

   Priidule:

   “Kyll ma k2kki keeraks, kui ma oleksin diktaator, kelle tegusid ei oleks kellelgi 8igust kritiseerida, a la kui oleks garanteeritud, et mitte yks hiir ei piiksu, kui ma midagi teen, vaid hoopis vastupidi, mulle 6eldaks hoopis, kui h2sti, 8ilsalt, geniaalselt ja targalt ma tegutsen.”

   Ja veel, olen kuulnud laulust, mille pealkiri on: “Back in the USSR.”

   Aga tegelikult ma tulin siia kommenteerima vaid selleks, et 8elda Peetrile j2rgmist:

   Ma ise ei ole veel t2pselt oma seisukohale j8udnud, et kas yldise s8navabaduse ning vaba tarkvara seisukohast on yldse oluline see, et autori8igused kunagi ka kehtetuks muutuvad v8i mitte, aga
   olen m2rganud, et lehekyljel http://www.openrightsgroup.org
   k2ib arutelu sellel teemal, et sarnaselt tarkvarapatentide direktiivile k2ib lobimine, et ka Euroopa Liidus muuta autori8igused USA-sarnaselt sisuliselt aegumatuks.