henrik on kuri

Henrik on kuri, sest keegi ei tuld talle üleeile seltsi Unetuse lindistusele: Kord kärss kärnas, siis maa külmand.

Miskipärast mulle tundub, et ma peaks siinkohal seletama lahti miks mina ei läinud: nimelt kui ma eelmine kord käisin, siis leidis Reet saate lõpuks, et ma olevat käitunud reeglitele mittevastavalt ja võin oma saate teha. Või midagi sellist.

Asja sisuline point oli selles, et Unetus lendas teemale peale tüüpilisest hirmu õhutavast nurgast (lingin veelkord: Growing up in a culture of fear: from Columbine to banning of MySpace) ja kui ma üritasin toimetajale ja siis saatejuhile nädal enne saadet pakkuda võimalust, et ma võiksin kulutada mõne tunnikese meie mõlema kaheldamatult väärtuslikku aega selgitamaks mis asi on internett ja kui ühekülgse pildi alusel nad oma teemat arendavad… Siis leiti, et nad ei peagi seda teadma ja küll saates kõik selgeks saab. Paraku on väike vahe kas sa lähed peale tundmata põhjalikult teemat või eelarvamusega.

Seega — kui saadet toodetakse eelarvamuse positsioonilt on väga suur tõenäosus, et ma seda ka saate lindistusel mingil hetkel teatan, mis ei lähe paraku kokku mulle teadaolevate selle saate reeglitega ja seega ma ei saa minna.

Javeel kaks asja:

  • ma soovitaksin soojalt vaadata ka Henriku loo sabas olevat Andri kommentaari ja minu vastust
  • kui sul, hea lugeja, on eladeski probleemiks see, et mina käsitlen mingit teemat võhiku vaatenurgast — ole palun hea ja anna teada, ma leian kindlasti aega alternatiivse seisukoha ärakuulamiseks või läbilugemiseks
Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Mart
    Lisatud 17. nov. 2005 kell 23:18 | Püsiviide

    Peale karistusseadustikku “tutvustavat” saadet (see pidi küll ammu juba olema, 2001 vist) ei suuda seda saadet pikalt vaadata. Ma ei usu, et saatejuhid peaksid teesklema või esindama hästi lolle vaatajaid, kes esitavad agressiivseid ja mõttetuid küsimusi – selliseid vaatajaid sel saatel nagunii pole. Nii rallit ei sõideta, huvitav kuidas võiks sellises formaadis kajastada näiteks astronoomiaga seonduvaid teemasid: kutsuda paar teadlast, paar astroloogi ja panna nad omavahel vägisi vaidlema, siis arutada kas Väike Vanker peaks ka eesti keeles olema Väike Karu või Väike Mesitaru (sobiks hästi kärjeteooriaga;) , mõni filoloog võiks kommenteerida jne. Saaks küll poleemiline! Usun, et saade ei õhuta viha mitte ainult osalejates vaid ka vaatajates.