saate saateks

Nii, saade mitte lindistatud — vaid tulles vastu lugejate soovile “purgis”. Ja väljas podcast.kolhoos.ee, teemaks nagu altpoolt lugeda arvuti-turvalisus. Seltsiks Jan Willemson ja Mart Parve, teemadeks Nordsec 2005 ja Vaata Maailma all algav projekt eesmärgiga tõsta arvutikasutajate turvateadlikkust. Kuna sellel veel avalikku veebi pole, siis Mardilt sissejuhatav tutvustus:

Aastaid Eesti inimestele arvutialast koolitust jaganud ning sadu Avalikke Internetipunkte (AIP) avanud sihtasutus Vaata Maailm tõmbas mullu nende projektidega otsad kokku, sest töö sai tehtud. Osalt ja paljuski tänu Vaata Maailma tegevusele on arvuti ja internet leidnud tee suurema osa eestlaste ellu. Kuid täna seisab Vaata Maailma vastakuti murega: arvuteid ei osata veel kasutada sel moel, et sellest endale ja teistele häda ei sünni. Seetõttu sai ellu kutsutud kodukasutaja e-turbe projekt, millega toimetab Mart Parve.

Sel sügisel läbitakse projekti ettevalmistav faas, mille kestel saavad selgeks kodukasutajate turvariskid ja suhtumine internetist lähtuvatesse ohtudesse. Samuti saavad plaanid paika tegevuste osas, mille abil sõnum turvalisest arvutikasutamisest iga eestlaseni jõuab.

SA Vaata Maailma palub kõigil, kel asja vastu huvi, Mardiga ühendust võtta, sest vaja oleks nii tegijaid kui kaasamõtlejaid.

Mart Parve
E-turbe projektijuht
S.A. Vaata Maailma
Tel. +372 7 12 1234
Mobiil +372 56 604 704
Skype: martparve

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid