tehno-popurtunism

JS arvab Res Publica tasuta interneti ideest: “Praegu kättesaadava informatsiooni põhjal on Res Publica initsiatiivi näol tegu rumalusega”. Nõustun kahel käel ja ei kujuta ette informatsiooni, mis võiks seda hinnangut muuta. Kes kurat see RP’le selliseid rumalusi… ei ütleme parem ausalt: idiootsusi välja mõtleb? Istuvad vanad ümber laua, imevad pliiatsit:

– Midagi edumeelset oleks kah peale laste ja hoovide vaja, midagi sellist millest kõik kuulnud on…
– Noh vaatame mis meil on: tramm, ülikool, energiakeskus, internet… Internet?
– Bingo! – Diil! – Jess!
– A mis sellega teha?
– Värvime punaseks! – Teeme korda! – Lõhnastame! – Muudame kiiremaks!
– Ei kurat, liiga keerulised kontseptsioonid, valija ei näkka.
– Ah tühja, ütleme, et jagame tasuta ja kõigile!
– Bingo! – Diil! – Jess!

Ma oleks vahest nõus miskite sihtotstarbeliste dotatsioonidega — et tekiks rohkem konkurentsi ülikiirete fiiberoptiliste võrkude vallas, et linna teenused oleksid netist paremini ligipäästavad… Et koolides oleks rohkem neid, kes õpetavad internetti muuks kui “lihtsalt surfamiseks” kasutama… Ohh darn.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.