kaks juhti

Kaks juhti sarnasel teemal: Aavo Kokk trükib tänases EPLis (aga kahjuks mitte lingitud veebilehel) väärtusliku loo Hannost, kes virtuaalselt töötades ära kadus, sest kollektiivi ja audiitorite meelest ei olnud teda olemas. Ross Mayfield’i ajaveebist leidsin aga paar päeva tagasi täies mahus loetava (küllap siis autori enda meelest piisavalt väheväärtusliku) loo How to fire your team and make them happySocialtext on juba mitu aastat toiminud ilma kontorita (tõsi, nad on hetkel jõudnud kontori otsimise faasi, aga mitte eesmärgiga sundida inimesi ühes majas töötama) ning arvab, et “hajusate hannode haldamine” on ettevõttele hea:

Some of our goals included making Socialtext a supportive place to work, while letting people work where they work best. Without this partnership it would be an administrative nightmare, as our team is spread across the states.

Jutt käib siis sellest, et nad otsustasid ka iseenda palkamise outsource’ida. Tõsi, sellel kontseptsioonil pole vahest Eestis suuremat rolli, sest (a) meil pole palgamaksmise seisukohast suurt vahet kas töötaja asub Harju- või Hiiumaal (b) meil on olemas Haigekassa jne riigi teenusena, neil mitte… Aga huvitav lugeda igastahes. Olgu vaid lisatud, et Socialtexti äriks on “enterprise social software”, ehk kuidas kogu see hannondus käima panna :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.