tundmatu täht teadmata kohas

Postimees toob meieni sajandi uudise: Rahvaliit sai maailmaruumis omanimelise tähe. Ilmneb, et mingi reklaamifirma on otsustanud osta Moskva planetaariumilt õiguse anda ei-tea-kus asuvale tähele Rahvaliidu nimi. Seejuures on masendav, et uudise keskmes on reklaamifirma, mitte partei kellele täht osteti… ja tehingu korraldaja ei suuda vastata väga tõenäoliselt esitatavale küsimusele: millises tähtkujus täht asub.

Siinkohal oleks vist mõistlik teha liigutus ja osta näiteks Keskerakonnale 1 aaker maad Kuul

Teller soovitab lugeda seda: Naming Stars

Moskva Planetaariumi tähekataloog asub siin, huvitavat lugemist mh “tähepiraatidest” siin. Rahvaliidu tähte ma ei leidnud, küll aga avastas PM kommentaator MM sellise, mis pole küll päris Reiljani täheks ostetud aga sobiks ikka, : REYLJAN 15.0 19 01 28.73 +14 09 6.9 EYLJAN YURI HUGO. Asub oreli tähtkujus :-)

This entry was posted in Arhiiv, Foorum. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet (pets@tehnokratt.net). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.