Kudias saada lahti nuhkvarast?

Viimasel ajal olen pidanud üha sagedamini vastama küsimusele “kuidas saada lahti nuhkvarast” (näiteks täna tuli küsimus HotBar’ist vabanemiseks). Julgen soovitada Spybot Search&Destroy nimelist priivara, mis erineb vahest enam tuntud AdAware’ist selle poolest, et teda võib vabalt ka kontoris kasutada kartmata BSA külaskäiku. NB: pärast installimist ja enne nuhkide otsimise alustamist ära unusta teha update’i!

Ja teine asendamatu tööriist minu jaoks on Google Toolbar, mis lisab IE’le otsiriba Google’i poole pöördumiseks. Viimane versioon oskab aga lisaks ka popup-aknaid tappa.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Larko
    Lisatud 19. nov. 2003 kell 08:47 | Püsiviide

    Ma proovisin seda tarkvara MyTy ühiskasutuses oleval arvutil, kus igasugu rämpsu kipub ise enesest mõistetavalt iga päev ketale koonduma. Ta pakus umbes 250 faili eemaldamist. Jätsin näiteks MSN Messengeriga seonduvad failid alles, aga lasin enamuse kõrvaldada.

    Osa legaalsest tarkvarast pärast ei töötanud, mida oligi oodata. Õnneks aga tehakse kõigest eemaldatust varukoopiad, kust vajalikud failid saab kerge hiireliigutusega taastada. Sama kergelt saab kahjulikuks tunnistatud failid arvutist lõplikult eemaldada. Pärast paari kolme re-booti töötas masin parem kui iial varem. Google Toolbar oli mul vaja uuesti installida.

    Kuna näiteks vene rahvusest klubiliikmeid mitte kuidagi ei saa keelata oma meilide tõttu teatavaid portaale külastamast, on mul uusi brauseri ülevõtmisi ja muud jama pidevalt oodata. Seetõttu kavatsen siin masinad Spybot Search&Destroyga vähemalt kord kuus puhastada. Soovitan soojalt!