Saate juurde

Saate teises pooles räägime e-valimistest, seda seoses konverentsiga “e-VALIMISED: VÄLJAKUTSE ÜHISKONNALE”, mis toimub neljapäeval 19. juunil kell 9-14 Välisministeeriumi pressisaalis. Seltsiks Ülle Madise ja Tarmo Pihl.

Saate esimeses pooles räägime kontrolli kadumisest info valitsemise vallas, seltsiks Daniel Vaarik kelle lugu poolteist nädalat tagasi mulle kangesti meelde jäi. Danielile läks saate sisu teemal selline kiri minult:

Alustaks äkki sellest, et kuidas traditsiooniline PR-mõtlemine toimib. Olles veidi traditsiooniliste käitumist jälginud tundub selle taga olema mingi väga konkreetne doktriin mida punnpäiselt täidetakse (ja mitte ainult tippjuhi soov süüdlane kolleegidele õpetuseks hukata).

Miks nad saadavad neid jaburaid pressiteateid, kas see põhineb eeldusel et ajakirjanik on loll või on lihtsalt kusagil õpikus kirjas, et selline peab olema? Miks nad ühelegi küsimusele vastata ei suuda, kas see ongi lihtsalt see varjamine või on seal taga mingi keerulisem strateegia tüüpi “kui spetsialist ajaks mulli näitaks see tema ebakompetentsust, aga PR esindaja puhul on see ju normaalne”?

Ja teiselt poolt kõik see netipool — oled sa juhtumisi tuttav ajaveebinduse, http://www.smartmobs.com jms teemadega millest oleme rääkinud? Trent Lott, käimasolevad USA presidendikampaaniad, L-Korea valimised jne.

Siia juurde võiks panna lugemis-lingiks minu loo Nutikad rahvamassid, mis nimelt smart-mobidest räägib.

Ja… via bOingbOing mõistagi: Flash Mobs Take Manhattan. Hulk inimesi koguneb New Yorkis mõnda suvalisse kohta ja lahkub sealt kenasti kümne minuti pärast.

Ja veel: kindlasti maksab siia juurde vaadata ka Howard Dean’i (üks USA presidendikandidaatidest) kampaania blog’i.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.