Tagamaks seda, et minu arvamuste…

Tagamaks seda, et minu arvamustel on “teose tundemärgid”, varustasin www.tehnokratt.net tänasest alates ISSN numbriga ja lisaks ka selle alusel tehtud triipkoodiga — kui keegi mult kunagi hakkab sundeksemplate tahtma, siis ma võin selle lehe välja trükkida ning neil on äärmiselt mugav minu teoseid arhiveerida.

Suurem töö seisab aga muidugi alles ees: ma pean läbi vaatama kõik need lehed, mis ma viimase kümnekonna aasta jooksul loonud olen ja otsustama, kes tegemist on tavaliste, jada- või jogaväljaannetega ning taotlema vastavalt sellele ISSN või ISBN koodi (ja ICBM mul juba on, vaata sortsu algusest metasid :-)

Muideks, Maailm Larko Järgi on nüüd kah kenasti ISSNiga varustatud ja Larko vaevab hetkel pead selle üle, kas ta oma Soome ja Rootsi serverites asuvate jadateoste jaoks peaks hankima numbrid kenasti igaüks ise maalt… või mis.

ISBN ja ISSN numbrite väljaandmisega tegeleb Eesti ISBN Agentuur ning numbri taotlemine on täiesti tasuta. Ja kes tahab, saab selle koodi järgi endale ka kenasti triipkoodi treida, näiteks siin. Juhendid, kuidas ISSNist triipu teha, on siin. EAN Eesti arvab miskipärast, et selle eest tuleks neile ka 1000kr maksta… Aga ma arvan, et vahest elan kuidagi üle, et minu veebilehe triipkoodi keegi kunagi Eesti Kaubavöötkoodide Registrisse ei kanna :-) Nii ehk naa on tegu unikaalse koodiga, sest ISSNi jaoks on eraldatud “maatunnus” ja kuna ISSN on ise kah vaieldamatult unikaalne… Siis ei tohiks ju mingit konflikti tekkida.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.