Saate teises pooles olid seltsik…

Saate teises pooles olid seltsiks Aavo Kokk ja Henrik Roonemaa EPList, lisaks telefoni teel Janne Andersoo Rahvusraamatukogust ja Kain Kalju neti.ee’st. Jutt käis foorumist Infotehnoloogia versus informatsiooni sisutööstus? — ja sellelt aadressilt leiab ka esinejate presentatsioonid. Mainitud nimekirja 515 võrguväljaandest on aga siin: eesti võrguväljaanded. Kui sulle tundub, et midagi olulist on puudu, eks kommenteeri. Näiteks: miks on olemas http://www.koolileht.ee aga puudu Tiigrihüppe toel valminud http://www.koolielu.ee?

NB: täna õhtul meil kordust EI OLE! Aga saadet saab uuesti kuulata nagu ikka KUKU audioarhiivist.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Kairi Felt
  Lisatud 6. märts 2003 kell 09:55 | Püsiviide

  Tervitusi Rahvusraamatukogust!
  Kuulasin huviga eilset Tehnokratti, et mida siis Rahvusraamatukogu püüdlustest võrguväljaannetega tegeleda ka arvatakse. Tõsi ta on, et püüame võrguväljaandeid mõneti suruda trükiväljaande raamidesse. Kriitika Peeter Marveti raamatute puudumise osas võtan täiesti omaks. Ilmselt ütlevad paljud teisedki, et nende raamat, ajaleht jms. on puudu. Teeme tööd käsitsi ning praegu on meie nimekirjas väljaanded, mis on lihtsalt võrgust leitud või millele on võetud ISBN/ISSN number. Täiuslikkusest on nimekiri väga kaugel. Seetõttu oleme rõõmsad iga võrguväljaande üle, millest meile teada antakse. Vastav link on olemas ka Rahvusraamatukogu kodulehel võrguväljaannete nimestiku all: -ANNA TEADA UUTEST VÕRGUVÄLJAANNETEST-. Seega- olge head ja teatage meile, kui midagi asjalikku võrku üles panete!
  Kairi

 2. Peeter Marvet
  Lisatud 6. märts 2003 kell 11:29 | Püsiviide

  Jajah, ainult et minumeelest on hetkel tegu probleemi … veidi tagurpidise lahendamisega. Hetkel on Eesti veebi sisu osas kõige kompetentsem tegelane tõenäoliselt Jaanus Vainu neti.ee’st — tema tegeleb nende kataloogi klassifitseerimisega, ja neti.ee on ka koht kuhu inimesed oma uutest lehekülgedest teatavad. Kui midagi teha, siis kindlasti koostöös nendega.

  Teie huvi korral on nad usutavasti rõõmsalt valmis andma XML-kujul “lisatud lehtede nimekirja” ja samuti oleks kindlasti väga abiks ressurss teie poolt “väärtustatud” neti.ee kataloogipuu: st praeguses on sees kõik pille-malle-kallede poolt tehtud Eda-Ines’e fänniküljed, aga kui teie oma “teose tundemärke” veidi laiendaksite võiks päris abiks olla lisafilter “nlib.ee soovitab”.

  Jamuideks, kas te raamatukogu-seltskonna ajaveebe kah jälgite, näiteks The Shifted Librarian on minu igapäevase kohustusliku lektüüri hulgas: http://www.theshiftedlibrarian.com.