Saabus minu postkasti Radiolinja…

Saabus minu postkasti Radiolinja reklaamleht, mille tagakaanel kutsutakse inimesi oma telefone remonteerima. Pilt selline tore, kus 2 Nokia telefoni tassivad kanderaamil üht Ericssoni… Aga teks hakkab pihta väga omapäraselt:

Mida keerulisem on tehnoloogia, seda kvaliteetsemat ja tihedamat hooldust see vajab. Remondivajaduse võivad tekitada väga erinevad mured: telefoni nupud on kulunud, telefon on niiskust saanud, akuklemmid on kulunud, korpus katki, ekraan ei näita enam selget pilti, menüü funktsioonid ei toimi korralikult ja sada muud häda.

Kui nii, siis ma ei saa aru, kuidas minu läpakas üleüldse ilma pideva hoolduseta töötada saab: P III on ikka õige mitu suurusjärku moblast keerulisem tehnoloogia. Nuppe on muideks kah rohkem ja ekraan oluliselt suurem. Ja et miks uuematel autodel ‘hooldusvälp’ aina pikemaks venib. Erinevalt mobiilide softist, millel ‘menüü funktsioonid’ ära kuluma kipuvad.

Get a life: tegu saab siiski olla vaid telefonide masendavalt kehva kvaliteediga või tootjatepoolse kindla sooviga garanteerida telefonivahetajate näol jätkuv turg. Odavam plastik, kehvemad kontaktid, olematu kvaliteedikontroll on asja nimi ja mitte “hoolitse oma sõbra eest”.

ps. kõik see ei vähenda sugugi reklaamitud hooldusteenuse väärtust, lihtsalt nii idiootliku tekstiga ei tohiks keegi ennast reklaamida. Mida keerulisem tehnoloogia, seda lollim copywriter.

This entry was posted in Arhiiv. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

2 Comments