Meie suur sõber Sten A. H…

Meie suur sõber Sten A. Hankewitz on kahel järjestikusel päeval maha saanud huvitavate tõlkelugudega. Eile oli selleks McDonalds hakkab USAs eine ostjatele tasuta wifit pakkuma. Mis ise-enesest on tõesti eilane uudis, aga selle juures pole märkimisväärne point mitte see, et “Siiski võib julgelt tõdeda, et suur USA on väikesest Eestist wifi levimise osas tunduvalt mahajäänum, kui ookeani taga alles praegu hakatakse wifi paigaldamisest hotellidesse ja lennujaamadesse rääkima.” (minumeelest tuleb hotelli-uudiseid nädalast nädalasse; ja siin mõned asjapulgad mainivad, et mainitud lennujaamades olla juba levi olemas, T-mobile teenena)… vaid et tegu on nähtavasti seni jõuliseima WiFi reklaamikmampaaniaga, sedapuhku siis “Intel Inside”, ehk et propatakse Centrinot ja mõistagi Cometa’t, mis kah Inteli oma. TheReg: Hilton hotels to host hotspots. WSJ: Intel Makes Risky Bet On New Wireless Brand (via Yahoo Business).

Aga täna: Interneti loojad töötavad „Internet 2“ kallal. Mitte et ma vastu vaidlen… aga (a) üldiselt on viisakas www loojana mainida siiski mitte Andreesen’it, vaid Tim Berners-Lee’d (b) kasutajate seisukohalt hoopis olulisem teema on liikumine semantic web’i poole, see aitab meid sisu poole pealt kah edasi. Muideks, järgmise (või oli see nüüd selle nädala?) BBC Worldi Click Online’is peaks Tim rääkime nimelt semantic web’ist.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.