Kirjakastist: Ahto Vaher tea…

Kirjakastist: Ahto Vaher teatab, et Iti-Liisa blog on nüüd kah RSSiga varustatud: http://moisavahe.kuu.dyn.ee/rss.php

Kristjan Jansen vihjab, et Teller evangeliseerib ajaveebindust. Muideks, samal teemal on Postimehe IT-lisas minu Nutikad rahvamassid (sama lugu töötavate linkidega, aga toimetmata kujul tehnokratt.net’is: Nutikad rahvamassid ).

Veel Postimehe IT-lisast: kõigepealt Linnar Viik: Arvutiajastu lõpp ja tarkade vidinate ajastu algus. “Eelkõige on igasugu visioonidel vaiba alt tõmmanud klient, kes ei pruugi pakutavat lahendust senisest paremaks pidada või hakkab «tarku» tooteid võõristusega vältima.” Palju hullem lugu on see, et tarbija võib ise kah targaks saada ja taibata, et targad vidinad saab tööle panna ka nende loojate poolt plaanitust erinevalt. Näiteks kaamera-telefonid ja MMS: algse idee kohaselt pidanuks multimeediasõnumid oma X ja Y moel ülepaisutatud hinnaga andma mobiilitööstusele hoogu juurde. A tutkit — enamus mobloggereid kasutab vabalt võimalust veidi liiga targa telefoni abil pilte e-postiga saata tõmmates sellega vee peale nii MMSile kui SMSile: EMT GPRS megabaidi-hinnaga saates tuleb ühe 320×240 pildi hinnaks midagi 1,2 krooni. Ehk pilt ja pikk jutt on odavam kui SMS! Miks ma peaksin miski MMSiga vaeva nägema?

Linnari peaks tegelikult kah ajaveebnikuks värbama. Tal on nii toredad keerulised mõtted, et nende tausta tungimine on lihtsalt võimatu ilma teda lähemalt tundmata. Tegelikult on iga tema lause taga mingi hüperlink… ja ma ei saa siiamaani aru, miks ta ei raatsi neid meiega jagada.

Muideks, kui Kaido Irval tegeles paar nädalat tagasi mõtete kaardistamisega (Mind Map ehk kuidas kaardistada oma mõtteid) siis ma ei saanud linkida Kristjan Otsmanni tehtud kaardile mis sedasama Postimehe IT-lisa kirjeldab. Nüüd saan :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

 1. Larko
  Lisatud 28. märts 2003 kell 10:30 | Püsiviide

  Piisaks vist ühestki postitusest?

 2. Turikas
  Lisatud 28. märts 2003 kell 11:09 | Püsiviide

  Ära pane tähele, manila teeb hullematki.

 3. Peeter Marvet
  Lisatud 28. märts 2003 kell 15:20 | Püsiviide

  oh sedapuhku tegid seda hoopiski Manila ja Radio usina koostöö vormis :-)