Inglismaal sama häda mis me…

Inglismaal sama häda mis meil, vaja säilitada digitaalseid dokumente: Public Records Office to preserve digital documents. Ma ei saa siiamaani päris hästi aru, miks html/xml selleks ei sobi: küllap suudavad ka tulevased põlved hakkama saada ascii failiga kus olulisemad osad on <märgendus>märgenduse</märgendus> abil esile toodud. OK, kaduma lähevad Flashis tehtud laulvad hobused jms. So what? Nii ehk naa katab arhiivindus vaid osa meie minevikust.

Samas: mul on juba täna probleeme netist leitud värske video vaatamisega, sest tegija on kasutanud mingit imelikku koodekit. Probleem pole vist üldse selle kõige säilitamises vaid selles, et igaüks meist tahaks kasutada seda ühte ja kõige paremat failiformaati… Isegi juhul, kui see tuleb iseendal leiutada.

This entry was posted in Arhiiv. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

9 Comments