Aeg foorum kokku tõmmata …

Aeg foorum kokku tõmmata ja minna UP klientidega suhtlema :-)

Päeva jooksul rääkis hulk kindlasti tarku inimesi, seejuures igaüks ise asjast. Räägiti minevikust ja viidati probleemidele, mainiti vajadust tekitada mingeid standardeid ja nõuda kõigi 515 veebiväljaande “sundeksemplare” raamatukogule. Sisu on midagi sellist, mida tuleb toota, katalogiseerida, arhiveerida — ja sisul on olemas tootja ja tarbija. Miskipärast tundub mulle, et tegu oli ühe järjekordse üritusega, mille jaoks sisu on nagu broadcast: sellel on tootja ja tarbija. Keegi ei olnud kuulnud sellest, et viimasel ajal on sisutootmine muutumas vormilit pigem P2P ettevõtmiseks. vt veelkord Emergent Democracy, otsi märksõna … näiteks Journalism 3.0. Või we media.

Soomlased on sisu loomise lahti seletanud nii:

[…] content creation is mainly understood to be production of cultural, documentary, educational, research, entertainment and marketing content for the electronic media and related services and business. This mainly means digital, audiovisual information and knowledge and the “commercialisation” of cultural creativity.

Pikemalt loe nende Digital Content Creation 2007-Strategy Report’ist, mis seab eesmärgiks viia Soome aastaks 2007 vähemasti põhjamaade hulgas liidriks sisu loomise ja sellealase know-how vallas. Aga mulle tundub, et ka nemad mõtlevad ikka ennekõike toodetavat sisu. Ja kultuuriloomingu “tootestamist”. Aihh…

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.