GeoURL trendiks muutumas

Hmm, GeoURL, mis sai mõni päev tagasi meelde jäetud paistab olema uueks trendiks muutumas. Hästi lühidalt: pannes veebilehe koodi paar meta-tag’i saab GeoURL lisada sind kaardile ning nii on võimalik teha päringuid “läheduses asuvate” veebilehtede kohta.

Ausalt öeldes ei viitsinud teemasse pikemalt süveneda kui avastasin minut.ee alaservas kena GeoURLi nupu mis kangesti meeldima hakkas… ja nagu näha, on nüüd ka siin tehnokratt.net esilehel (seal paremal, kalendri all) nupp, lisaks vastav kood kasutusel kolhoos.ee lehel. Kuhugi <head> sektsiooni, muude meta’de juurde tuleb lisada kaks rida, tüüpi:

<meta name=”ICBM” content=”59.403, 24.734″>
<meta name=”DC.title” content=”kolhoos.ee: Tehnokrati tasuta veebikommuun”>

Kuna minul hetkel GPSi ei ole, siis leidsin Eesti Kaardikeskuse serverist Tallinna ortofotod mille pealt on võimalik ka L-Est süsteemis koordinaate tuvastada… ja seal on ka vahend L-Est -> Geo konvertimiseks… millest tulevad välja kraadid-minutid-sekundid koordinaadid, ICBM jaoks on vaja teha rehkendus kraad + minutid/60 + sekundid/3600

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.