Infoworld’ilt väga põhjalik…

Infoworld’ilt väga põhjalik (ja samas populaarteaduslik) artikkel sellest, kuidas meid igapäevaselt jälgitakse ja mis tulevik tuua võib: ANALYSIS: Yes, they are watching you.

Muideks, 24. detsember on ülemaailmne sousveillance day mille puhul kutsutakse kodanikke üles turvakaameraid pildistama-filmima. Kui surveillance on “ülevalt jälgimine”, siis sousveillance pidavat olema alt-üles jälgimine.

ITKolledzi infopoliitika-teadlikud tudengid tegid sellega seoses ka ühe pisikese (errr… 53MB DivX :-) videoreportaazhi Tallinna kaameratest. Mh sellistest, mis aitavad jälgida supermarketite proovikabiinides põlvest veidi ülalpool olevat osa kliendist. Video on osa nende vaba-aine “Digitaalne heli- ja pilditöötlus” arvestusest, nii et kes soovib võib aidata mul otsustada, kas tehtu on arvestust väärt :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.