Smart Mobs

#

Viimatine Tele2 (kahjuks netis mitte-leiduv) kliendiajakiri Mõte sisaldab lugu Jälgimisühiskond ja reflektsionistlik kunst ning jõuab Steve Mann’i tõdemuseni (vt nt www.wearcam.org), et tulevikuinimene peaks olema “smart human” kes kasutab tehnoloogiat oma privaatse ruumi laiendamiseks.

Mis toob mulle meelde viimaste päevade kuuma termini “smart mobs” — sellenimelise raamatu autor Howard Rheingold toob oma ajaveebis www.smartmobs.com sellise näite:

Street demonstrators in the 1999 anti-WTO protests used dynamically updated websites, cell-phones, and “swarming” tactics in the “battle of Seattle.” A million Filipinos toppled President Estrada through public demonstrations organized through salvos of text messages.

Mark Fraunwelder on muideks intervjueerinud Rheingold’i TheFeature tarbeks: Mob Rule.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.