Kust saaks liinuksit ja muud päevakajalised teemad

#

Nagu näha on Pets ääretult laisk olnud ja veebi unarusse jätnud… ei, tegelt on lugu lihtsalt selles, et olen tegelenud mitme arvuti testimisega ja mul on lihtsalt isegi ilma veebi uuendamata väga lõbus olnud. Aga kellele need vabandused ei meeldi võib kähku ise uue ja parema välja mõelda ning siia sappa lisada. Aga on vist üle hulga aja tekkinud üks teema, mis vajab kindlasti viiteid veebist ja see on pühapäevane vabavarandus. Seega:

Aijah, muude küsimuste ja vastuste osas soovitasime kõigil oma kellad õigeks keerata (arvutis). Ehk et hiirega topeltklõps kella peal, vali ajavööndiks Helsinki, Riia, Tallinn ning vaata et linnuke oleks valiku “Adjust…” ees. Lisaks on hea mõte võtta endale netist proge nimega D4 (vabavara muideks) mis oskab su arvuti kella väga õigeks seada ilma KUKU-raadiost täistunnipiiksu ootamata. helpdesk.neti.ee alt leiab Eesti Telefoni ajaserverid, muude teenusepakkujate jaoks on need reeglina kujul ntp.online.ee

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

10 Kommentaarid

  1. Ivo
    Lisatud 8. apr. 2002 kell 19:06 | Püsiviide

    Openoffice leiab näiteks: ftp://ftp.linux.ee/pub/openoffice ning lisaks leiab ftp://ftp.linux.ee/pub/ alt muudki kraami.

  2. Ivo
    Lisatud 9. apr. 2002 kell 10:21 | Püsiviide

    Kas tõesti on Ariman olemas ja osutab teenusi?

  3. Simmu
    Lisatud 9. apr. 2002 kell 15:20 | Püsiviide

    Jah, huvitav, huvitav. Läksin minagi nende weebilehel kirjas olevale aadressile. Sealt öeldi, et olevat teised juba ligi aasta tagasi ära kolinud!

  4. Peeter Marvet
    Lisatud 9. apr. 2002 kell 19:45 | Püsiviide

    Hmm-hmmm… kuna Arimani kohta juba ka enne siinseid kommentaare on küsimärke tekitatud siis küsisin nende enda kommentaari. Vastus (Mattias Lepp) kõlas nii:

    Arimanil on olnud rida väga segaseid aegu, ning asi on olnud kohati varjusurmas. Aga…praegu tegeletakse küll usinasti kõigi nende tekkinud probleemidega ja ilmselt saavad vanad asjad pea lahendatud. Uusi probleeme loodan, et peale ei tule. Ma julgen tõsiselt öelda, et kui ikka cd tellida siis ta kätte ka saab.

    Ehk et ootame vabatahtlikku testijat, kirjutage ja joonistage meile :-)

  5. Ivo
    Lisatud 9. apr. 2002 kell 20:21 | Püsiviide

    Kus see Ariman tegelikult asub ning kuidas nendega kontakti saab?

    • Raivo Oks
      Lisatud 12. apr. 2002 kell 14:06 | Püsiviide

      Otsin ka seda Arimani. Internetis reklaamitaval aadressil müüakse hoopis vanu riideid, nii et seal teda ei ole. Leidsin ühe e-posti aadressi : [email protected] , kuid see vist ei toimi , sest sinna saadetud kirjale ma vastust pole veel saanud. Kuulsin, et Ariman olevat kolinud aadressile Kompanii tänav 2 ( Tartu ) . Käisin teda sealt otsimas , sildid viitavad ka sellele , et ta peaks nagu seal olema esmaspäevast reedeni kell 10:00 kuni 17:00. See maja asub raekoja platsil. Ustel ja seintel olevad nooled juhatasid mind mööda kitsast keerdtreppi kolmandale korrusele. Seal on aga tühjus, ei mingeid märke sellest, et seal võiks mingi firma töötada, lihtsalt üks tühi pööningualune. Seal majas töötavaid inimesi küsitledes ei saanud ma ka abi. Kui see firma tõepoolest veel eksisteerib, siis on ta ennast igatahes väga hästi ära peitnud.

  6. Kalle Kadanik
    Lisatud 9. apr. 2002 kell 23:21 | Püsiviide

    tegelikult nii, et kel vähegi püsiühendust, võib installi proovida ka otse ftp serverist, pole rohkemat vaja, kui floppy jagu infi esmalt serverist tõmmata – pcmcia.img ja rawrite.exe/rawwrite.exe/rawwritewin.exe
    esimene on bootup diski image fail, millest tuleb tekitada teisena loetletud proge(de) abil bootup floppy internetist/lokaalvõrgust. *.exe’d on ainult windows’i jaoks.
    … ja kõik muu on nagu CD-ROM’ilt installimine (tuleb muidugi märkida source, kust vajalik inf võetakse).
    soovitav on valida minimaalne hulk feature‘eid, pakettide tõmbamine võib kesta mitu tundi. olulisem on esmalt arvuti ikkagi käima saada ja vajadusel vilesid paketihalduriga lisada, on lihtsalt kiirem ja kui miski ‘peeti’ läheb (osad paketid tulevad vigastena), on raiskuläinud ajaressurss ehk väiksem

    kella sünkroniseerimiseks omalt poolt veel üks link:
    http://www.argosoft.com, sealt leiab veel vabavarana Win’ile maili serveri, ftp serveri, mida tuleb tasuta kasutamisel iga tunni tagant taaskäivitada ja 1. maini töötava uudiste serveri….

    enjoy!

  7. Timo
    Lisatud 10. apr. 2002 kell 20:48 | Püsiviide

    Päris hea ja tavavajadusi rahuldav on ka Lycoris.com poolt pakutav linux (endine Redmondlinux) ja parajalt väike sealhulgas – 1 põhiCD ca 510MB (lisaks võid võtta ka mängude 100MB-se CD) – väga ilusa ja mugava installiga, isegi Solitaret saad installi ajal aja parajaks tegemisel mängida. Soovitan proovida. Senimaani töötab mul tõrgeteta.

  8. Taimo
    Lisatud 15. apr. 2002 kell 12:06 | Püsiviide

    Kas Petsi Mandrake testimise kohta kuskilt pikemat artiklit ka lugeda saap? Mul oli juba peaaegu endal tahtmine teha kirjatükk linuxi installimise teemal. Algajal on ikka päris raske leida seeusugust infi, eriti mis puudutab partitsioonide mudimist ja linuxi installi windowsi kõrvale.

  9. SassKass
    Lisatud 19. apr. 2002 kell 13:08 | Püsiviide

    Ariman on üks petufirma. 26.10.2001 tellisin sealt 1566 krooni eest kaupa. Siiamaani pole kätte saanud. Vahepeal on kirjavahetust olnud ja nad on rääkinud omaniku vahetusest tekkinud segadusest ja lubanud end parandada. Igaljuhul kaupa pole kätte ma saanud ja mailidele enam ei vastata. Telefoni ka vastu ei võeta. Masendavad tiblad.

    Niiet hoidke eemale Arimanist!