Pühap ETVs: CeBIT, eestikeelne WinXP ja arvuti lapimine

#

Sedapuhku on meie peateemaks Windows XP Proffessional’i lokaliseerimine — räägime selle tõlke kvaliteedi järgi valvanud Arvi Tavastiga ning lisaks ka Linuxi (jt Unixiliste) puhul levinud desktop’i KDE tõlkimise eestvedaja Hasso Tepperiga.

Enne seda aga veidi pudinaid ja vidinaid CeBIT’ilt — lähemalt neist aga järgmises saates sest Pets on ise alles Hannoveris (kirjutan seda parasjagu WECA messiboksi ees kus on suht normaalne traadita-võrgu levi). Tulen tagasi siis panen välja ka saates lubatud MarkoS’i soovitused Win uuesti käimasaamise teemal. Vot.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid

  1. pruleone
    Lisatud 17. märts 2002 kell 18:43 | Püsiviide

    See eesti keelne XP tundus päris huvitav olema.

    On siin foorumis ka isikuid, kes seda proovinud/kasutavad, et kuidas on, kas pärast natuke naermist ja mõnitamist sai asi maha installitud või jätkasite kasutamist?

    Muide kus seda siin meie maal osta saab ja kui palju peab selleks oma püksi rihma koomale tõmbama?

  2. Tanel
    Lisatud 17. märts 2002 kell 19:23 | Püsiviide

    Tahaks jah teada, palukest siis selle eest tahetakse.

  3. lenin
    Lisatud 17. märts 2002 kell 21:24 | Püsiviide

    Kui on olemas legaanne! win xp, siis saab eesti keelse versiooni uuenduse vaid postikulu hinnaga. Kes ei usu, vaadaku järgi MS eesti kodulehelt http://www.microsoft.com/eesti

  4. vaska
    Lisatud 18. märts 2002 kell 12:57 | Püsiviide

    imelik on see, et tegelikult saab tavalisest xp-st yhe pisikese paarimegase updatega eestikeelse vindoosa teha. lihtsalt huvip2rast sai peale lastud, tundus isegi huvitav olevat. samakiiresti kui peale sai, sama kiiresti ka maha. ma ei tea kas see on legaalne, aga kuna ma teda ka alles ei hoidnud siis l6pptulemuseks on kuiv ja puhas tunne;) kommentaariks v6iks 6elda, et kena on, ehkki control panelis paar asja on j22nud ingliskeelseks;) esmakasutajale v6ib ta v2ga meeldiva mulje j2tta. kui vajadust poleks inglise keele j2rele igap2evaelus siis paneks ka eestikeele peale;) ehkki siis probleemide tekkimisel on m$ kodulehelt helpist eesti-inglise-eesti t6lkimine yks jubedamaid asju mida ma ette kujutada v6in :P

  5. Andres Rand
    Lisatud 19. märts 2002 kell 02:48 | Püsiviide

    Kas see eestikeelne jura ka väärt on. Näiteks KDE on piisava huumoriga tehtud. Mina kasutan ainult seda eestikeelse keskkonnana. Kui nii võtta, siis on ju Linux ammu eestikeelne. Pole selle yle yhti nii palju kella löödud, kui nyyd XP kohta! SOHK!!

  6. Peeter Marvet
    Lisatud 19. märts 2002 kell 11:10 | Püsiviide

    No pane palun ka tähele, kes meil saates XP eestindamist kommenteeris ja millistele järeldustele sai jõutud (saadet saad vaadata tv.ee alt)

    Aga mis puutub kellalöömisesse, siis sellega on lihtsalt see häda, et va Linuxit eriti kasutaja desktopil ei näe. Jah ma tean mitmeid, kellel on, aga isegi minu keskmisest kodanikust arvutilembesema sõpruskonna hulgas on nad rõhuvalt vähemuses. Üldiselt suhtutakse vist isegi slashdot’is lugudesse Linuxi võimalikust desktopi-võidukäigust suht skeptiliselt…