KUKUs: TOM ja arvutiõpetus

#

Tehnokratid võtavad kolmap kell 12:30 ette Eestile osaks saanud suure au ja kuulsuse ehk TOM.RIIK.EE edu Brüsselimaal, veidi laiemalt aga e-valitsuse kui niisuguse. Kell 10:30 aga muidugi uudised mida auhinnatahtjad võivad ise minut.ee alla lisada (auhinna-arvesse lähevad kõik uudised mille sabas ka kirjutaja telnr) ja lisaks veidi arvutiõpetusest koolides.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Enel
  Lisatud 5. dets. 2001 kell 10:30 | Püsiviide

  Tere Kratid,
  Tore, et olete arutluse alla võtnud Tiigrihüppe jaoks nii olulise teema nagu arvutiõpetus – ütlen ausalt, ka meie jaoks on see juba mõnda aega olnud paras pähkel. Kohe seletan miks. Arvutiõpetuse suhtes koolis on maailm jagunenud kaheks – ühed, kes peavad selle all silmas konkreetselt tekstitöötlust, tabelarvutust, esitluste loomist jms. reeglina MS Office’it kasutades ja teised, kes peavad silmas kõigi nende oskuste integreerimist aineõpetusse. Ja siis on veel väike grupp, kes tahaks KOHE kõige värskemate uuendustega tegelda. Igal juhul PUUDUVAD sobivad ametlikud õppe-ja ainekavad, mille järgi nii arvuti-kui aineõpetajad saaksid joonduda. Aga sellega tegeldakse ja tegeleja on Riikliku eksami-ja kvalifikatsioonikeskuse juures töötav üleriigiline infotehnoloogia nõukogu, kelle koosseisus on palju arvutiõpetajaid ning keda juhib Anne Villems Tartu Ülikoolist. Just täna kell 15.00 on selle nõukogu järgmine istung.

  Teine probleem on arvutiõpetaja kutsega töötavate arvutiõpetajate väike arv. Siin oleme TH poolt pyydnud appi tulla ja alates 1997.aastast on meie abil informaatikaõpetajate kutsekursused lõpetanud 48 ja õppimas on 60. Ehk rääkides summadest – 950 000.- krooni TH rahadest on kasutatud just sellel eesmärgil. Meie kõigi lootus on, et need õpetajad ka kooli jäävad:-)

  Sama teemat, mida täna Tehnokratis käsitletakse, käsitleme me ka oma homses koolielu.ee probleemartiklis. Loodame, et selleks ajaks on juba uudiseid ka infotehnolooginõukogult. Igal juhul ootame ka meie koos Tehnokratiga kõiki ettepanekuid ja võimalikku kriitikat, et siis juba konstruktiivselt koos edasi minna.

  Tervitades,
  Enel

 2. Kaimar Karu
  Lisatud 6. dets. 2001 kell 11:30 | Püsiviide

  Arvutiõpetuse teemal siis ka artikkel Koolielus:
  http://www.koolielu.ee/pages.php/0705,2131

  Mis jäi veel raadios mainimata – järgmine informaatikaõpetajate kokkusaamine toimub jaanuari lõpus Jõgeval, täpsemat infot leiab peagi ee.koolid uudisgrupist.

  Päikest!