Uus server püsti

#

Ei tahaks küll liigselt hõisata enne õhtut… OK, st muidugi hommikut — aga hetkel on igal juhul uus server püsti. Selline üsna ise kokku kruvitud, aga asine: Inteli SBT2 emme ja 2 x 866MHz Xeon proset… Aga sellest lähemalt veidi aja pärast. Nagu ka kõigest seekordse saate juurde käinust, sest olen selle serverdamisega jube hõivatud olnud.

Muidugi: siinkohal alustav thanks Intelile (emme, prosed, kere) ja Kingstonile (ja eriti Oliverile GNTst) mälu eest… aga ka sellest kõigest lähemalt üks teine päev.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

12 Kommentaarid

 1. Larko
  Lisatud 26. nov. 2001 kell 10:08 | Püsiviide

  Tore! Kiirust ja kindlust annab vähemalt siin pool lahte juba tunda.

 2. Peeter Marvet
  Lisatud 26. nov. 2001 kell 20:51 | Püsiviide

  … ja mina ise käisin just Viljandi kandis ja seal oli kah jube sheffilt kiire ;-)

 3. MonsterD
  Lisatud 26. nov. 2001 kell 21:22 | Püsiviide

  siitpoolt ekraani on vahe eelmisega ikka öö ja päev.

 4. Taavi Jurtom
  Lisatud 28. nov. 2001 kell 17:47 | Püsiviide

  Õige….. vahepeal oli asi siin liigelda väga nutune. Oota ja oota, kuigi endal ADSL. Nüüd on asi väga tore.

 5. MeiX
  Lisatud 28. nov. 2001 kell 21:59 | Püsiviide

  No siin tulebki mängu see, et tehnokrati veebi softi võib küll odavalt kätte saada, aga see on niivõrd ressurssinõudev, et tapate selle hinnavahe (mis tuleks spetsiaalselt tehnokratile progetud veebi korral) lihtsalt riistvarasse.

  Muidugi MTÜ Tehnokratt ilmselt sõlmib riistvara maaletoojatega soodsaid bartnettehinguid ja seega on konkreetsel juhul asi õigustatud. Muudel tegijatel aga tasuks sügavalt kaaluda otsuse langetamisel.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 28. nov. 2001 kell 23:11 | Püsiviide

   See asi on natu keerulisem kui sulle tundub ja ma väidan vähemalt 100%-se kindlusega, et minule vajalikku tulemust ei suudaks ma saada ka ennast kohapeal haigeks makstes. Nimelt kasutame me softi, mis pidevalt areneb, st prakitliselt iga päev tuleb juurde väga innovatiivseid võimalusi. Umbes nii innovatiivseid, et enamus Eesti keskkondi jõuab nendeni vahest aasta-paarise hilinemisega.

   Küsimus ei ole lihtsalt selles, et on veeb kus lugejad saavad kommenteerida. Vt näiteks sellist asja nagu http://www.feedreader.com mis korjab kokku RSS uudistevoogusid — need, mis Eestis hetkel toimivad, on olemas tänu sellele et (a) meile endale tekkis see võimalus tänu meie kasutatava softi arengule (b) me propageerisime seda mõtet veidi (c) mõned nupukad tegijad (SLÕhtuleht Kristjan Janseniga eesotsas, Struktuurmeedia Autmaatweb Ahto Reinaruga eesotsas, ÄP Stepiga eesotsas ja muidugi Tom i-süsteemidest oma Feedreaderiga… keegi jäi nüüd niikuinii mainimata, sorry) nii-öelda härjal sarvist haarasid.

   Meie kulud serverile (või täpsemalt meie poolt saadud sponss) ei ole tegelikult rahalises mõttes midagi eriti megat — lihtsalt me elame täies mahus sponsorrahast ja seda ei ole hetkel nii palju, et me saaksime alati osta endale kõike, mida vaja oleks. Server, mis hoiab üleval koos tehnokratt.net’iga veel 989 saiti (kogu kolhoos.ee on sama purk) on ju hetkel siiski hinnaklassis 50tuh krooni (nii umbropsu liites — tegelikult peaks veel veidi lisama ja panema ühe hunniku kettaid juurde ning lubama kasutajatel ka oma koduvideote hoidmise, aga sellega pole kiiret)… Ja see ei ole kindlasti sellise teenuse eest palju makstud.

   Tasuks vist siia juurde lisada, et minult on täiesti rahulikult küsitud lihtsalt ühe veebi teel hallatava veebilehe eest (OK, koos ühe veidi teist sorti SQL-baasiga seotud lehekülje ja kasutajate sisselogimisvõimalusega) 500 tuhat (tõsi, pärast mõningast kobisemist langes see 250 tuh peale — a enivei summa, millega peaksin kogu kolhoosi üleval terve järgmise viisaastaku).

 6. MeiX
  Lisatud 29. nov. 2001 kell 04:36 | Püsiviide

  Jah, sellega peab nõustuma, et sageli tahavad veebitreialid põhjendamatult suuri summasid.

  On endalgi tulnud ette tegemisi, kus on tööd sisuliselt nädala jagu õhtuti natuke nikerdamist ja pakutakse viiekohalisi summasid.

  Aga kui nõudlust on ka selliste hindadega, siis miks odavamalt teha ?

  • Peeter Marvet
   Lisatud 30. nov. 2001 kell 20:22 | Püsiviide

   Tähendab, minu mure pole niivõrd treialite küsitavas rahas kui nende võimekuses… ja selles, mida ma raha eest saan.

 7. Karl-Hans Arrak
  Lisatud 29. nov. 2001 kell 21:40 | Püsiviide

  Kiiruses on kõva vahe sees. Palju õnne uue serveri ja kohe-kohe saabuva Petsi sünnipäeva puhul. Soovib Karl

 8. gaido
  Lisatud 30. nov. 2001 kell 09:48 | Püsiviide

  Palju õnne jah… :))

 9. Jyrka
  Lisatud 1. dets. 2001 kell 10:29 | Püsiviide

  Pühapäeva õhtul oli jah mingi jama tehnokratt.net ja kolhoos.ee serveriga. Aga ega mulle küll ei tundu et midagi kiirem oleks…..aga mul ju modemiühendus ka ja seegi parematel päevadel vaid 40 kbps.

  aga seeest sai gemid väga kähku kolhoosi üles ja noh petsi töö on kiitmist väärt

 10. MeiX
  Lisatud 1. dets. 2001 kell 19:07 | Püsiviide

  Veebitreialid on tegelikult uskumatult võimekad…. tuleb neid ainult oskuslikult motiveerida…:)