Täna ETVs: viirustest, kodulehtedest ja netikommuunidest

#

Pildinimi: ID[ee]? 
Keskmine hinne: 2.33Tänase tele-krati juurde järgmised viited lisalugemiseks: kõigepealt muidugi see, et meie T-särgi konkurss käib edasi — löö kampa või kommenteeri niisama (aga vastuseks juuresoleval pildidl olevale küsimusele: ON, KINDLASTI ON — täpselt samuti nagu seni on olnud hea mõte varustada kodanikud passidega, et ei oleks pidevalt mingit jama teemal et “mul ei ole passi, palun leppige minu Metsameeste Seltsi piletiga”).

Viiruse-teema soovitused, sh viited vajalikele Windowsi uuendustele ning isegi ühele tasuta viirusepeletajale leiad siit.

Ilma patsita kodulehetegijad olid: Kari Käsper / ten.kolhoos.ee, Alland Parman / ameerika.kolhoos.ee (vt Allandi kohta ka siit) ja [email protected] / www.hot.ee/nuhk. Kari ja Alland kasutavad Tehnokrati teenust mille leiad www.kolhoos.ee, lisaks soovitame kõigil alustajatel proovida Bloggerit: www.blogger.com (NB! Bloggeris tehtud ajaveebi saab nüüd panna ka www.hot.ee serverisse).

Väätsa ja teised netikommuunid: tegelikult oleks muidugi viisakas oodata kuni kolmapäevani ja lugeda Petsi kirjalikku raportit Postimehe vahel ilmuvast Väravast, aga kes ei kannata ja tahaks kohe hakata traati vedama, siis: Jagatud rõõm: internet. Ja veel: Väätsa vald (sh ülevaade netikommuuni tegevusest), Väätsa Infolevi enda kodukas ning viited artiklitele meedias.

Sarviku nõuanne tee ise e-raamat (e-book): Microsofti .lit formaadis e-raamatud on loetavad nii tavalises arvutis kui ka pihuarvuti ekraanil, lugemiseks on vajalik tasuta jagatav Reader, tegemiseks on tööriistu päris palju aga Sarvik demos tasuta saada olevat lisatükki Word 2000 külge: Read in Microsoft Reader (vt üldisemalt e-raamatu ise-tegemise-lehekülge).

Animatsioonisofti pakuti meile nii- ja naasugust. Valituks osutus Anasazi, mille pakkus välja Raivo Möllits (tema saab meilt ka Office XP seljakoti). Vaata kindlasti ka teisi pakkumisi (Flashist peaks kindlasti eraldi saate tegema — tahab ehk keegi kaastööd teha?) ning loomulikult soovitaks multikahuvilistel põhjalikumalt tutvuda saidiga, mis Anasazi’t jagab: www.animateclay.com

Küss ja vass: kes tahab IE / NS teemal ennast välja elada, siis vastav thread meie foorumist on siin. Pihuarvutite teemat käsitleme (nagu lubatud) tulevikus, vaid kaks viidet: need triipkoodilugejad ja spets-pihuarvutid eelmises saates olid firmalt Symbol (muideks, Eestis müüb neid RTT).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Ivo
    Lisatud 1. okt. 2001 kell 21:31 | Püsiviide

    Keski Iisraelimaa mees on teinud midagi sarnast (netikommuuni), aga hoopis suuremas ulatuses:
    http://www.byte.com/documents/s=1436/byt20010926s0003/1001_bar.html

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 1. okt. 2001 kell 22:45 | Püsiviide

    Thnks, väga vahva viide.

    Tõsi küll, Moshe võrku kasutab “70-80 kasutajat, olgu need eraisikud, firmad või ühistud (nt raamatukogu)” ja tema keskne võrgusõlm saab sisse miski 10 megabitti välisühendust (mida kohalik telko talle ilusate silmade ja väikse konsultatsiooni eest tasuta pakub) ning kohalikele elanikele teenuseid pakub kluster viiest (nimeta, laborisse unustatud) 512MB mäluga arvutist, lisaks spetsell-tulemüürid ja ning mingi “tagasihoidlik vedelema jäänud” IBM Netfinity RAIDis ketastega… Oehhhh… Aga õpetlik lugemine enivei.