Ketas USB porti jm küssad

#

Vaieldamatult enim küsimusi tekitanud teema eilses saates oli Sarviku näidatud USB kõvaketas (järnevad küsimused Taneli kirjast):

Kui palju maksab see kaasaskantav kõvaketas. Rääkige veel sellest.

Ma siin Sarvikut sudin, et ütleks (aga hetkel on ta vist koolitusel), ja panen siis kohe veebi (oleks juba varem pannud, aga olin veendunud, et see jupp läheb alles nädal hiljem käiku, sorry).

Teil võiks igas saates olla see rubriik. Eelmisel hooajal tuli neid nii harva.

Ongi plaanis nii teha, et oleks alati (ja sama juppi hakatakse näitama ka suva hetkedel seebi ja AK vahel meie nn “mikrosaatena”) — ja kuigi Sarvikul nippe jagub, ei ole üldse paha mõte talle teada anda kui oled ise mõne teistele näitamist vääriva nipi avastanud.

Ja Andres küsib:

Eelkõige tahaks teada, et ka see on lihtsalt andmete vedamiseks või on võimalik ka näiteks selle peal olevat softi või mänge selle kaabli kaudu mängida, näiteks siis kui arvutis piisavalt vaba kettaruumi ei ole?

Põhimõtteliselt küll, aga tasub meeles pidada, et USB on siiski suhteliselt aeglane kanal võrreldes tavalise kettaliidesega. Ehk et hävid kiiruses — aga dokumentide jaoks on selline ketas ideaalne.

Multika tegemiseks vajalikust softist: siiamaani on kõige rohkem soovitatud Gif Movie Gear’i, vt näiteks http://www.gamani.com/gmgdown.htm (võtan selle ise kah lähipäevil proovida, aga täna jube kiire).

Ja siis — väidetakse, et PCGamer’i ajakirja pole kusagil saada. Mina nägin isiklikult leheputkas Tammsaare pargis Tallinnas (seal Viru tänava pool olevas R-kioskis).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Aigar
    Lisatud 18. sept. 2001 kell 11:39 | Püsiviide

    Kes otsib see leiab!!

    Tundub, et näha oli lihtsalt välist kõvaketast millega täpsemalt tutvumiseks abiks link http://www.google.com/search?q=buslink+harddrive , mis annab poolteist-sada vastust umbes. Hinnad tunduvad erinevates kohtades $120 ja $200 vahele.

    Kust saab? Ei tea vist tuleb välisreisilt kaasa tuua. Eesti müüjate hinnakirjades ei märka

    Muidugi ka link Tehnokrati saatele aegade tagant [kus ka üks huvitav toode] http://www.tehnokratt.net/2001/02/06 ehk siis vähe Bondi tehnoloogiat või aadressiraamat.

    OK siis

    Aigar