E-posti monopol või lihtsalt segadus paberitega

#

Mõni päev tagasi juhtis Kass Garfield kirjaga Loe seadust Pets ;) meie foorumis tähelepanu Postiseaduse eelnõule, mille leiab Teede- ja Sideministeeriumi veebist http://www.tsm.ee/eelnoud.html ning kus on universaalse postiteenuse osaks loetud ka:

elektrooniliste sõnumite edastamist füüsilise kandega postivõrkudesse ja füüsilise kogumisega võrkudest lähetatud sõnumite edastamist elektroonilistesse võrkudesse;

Garfieldil kange kartus, et sellega võidakse anda sellise teenuse monopol märkamatult Eesti Posti raudsetesse kätesse. Aga tutkit! Helistasime Edvard Saarmale TSMi ja tema enda käes olevast koopiast küll midagi sellist monopolile viitavat ei leidnud, §4 räägib neil hoopis millestki muust.

Kõige selle tulemusena jõudsime me elementaarse tõeni: nimelt ei ole TSMi kodulehel väljas olev ei esimene ega viimane postiseaduse eelnõu versioon.

MORAAL: Oldagu palun tulevikus nii head ja mindagu kõigepealt Riigikogu veebi, seal seaduseelnõud koos parandusettepanekute jms tarvilikuga kenasti väljas. Postiseadusest on seal olemas nii algtekst kui ka viimane tekst.

MORAAL 2: ära kopeeri dokumenti, parem viita algallikale — selleks ongi internetis hüperlingid. Oleks TSM oma veebist lihtsalt linkinud Riigikogu omale, oleks segadus olemata.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.