Võta sleppi!

Sain täna hommikul sellise kirja:

Tänan. Sinu käitumise loogika läheb väga hästi kokku sellega mida ja kuidas sa räägid!

huhh? aaa…… ;-) Lugu selles, et koju sõites avastasin Järvevana / Pärnu mnt “akvedukt-ristmikul” ühe auto, mis silmaga nähtavalt seisis ühe (seejuures selleks igati sobimatu) koha peal ja oli arvatavasti kas (a) kulutanud ära oma viimase bensiiniraasu või (b) mõnel mutri-inimestele huvi pakkuval moel otsustanud tropiks hakata. Harjund tava kohaselt pidasin kinni ja lohistasin auto lähimasse bentsujaama.

Aga käitumise loogika on mul selline: tipptunnil ristmikul seisev auto tekitab potentsiaalselt ummiku, milles ma võiksin kaotada vähemalt paar minutit. Isegi kui me jätame selle korrutamata paarisaja autojuhiga, on tegemist ajaga, mille jooksul ma jõuan hättasattunu vähemalt lähimasse kõrvaltänavasse lohistada, kus ta võib kompleksivabalt (enda kogemuse kohaselt ei ole eriti mugav tropiks olla) mõtiskleda, kuidas edasi toimetada.

Egas muud midagi kui esineks siinkohal üleskutsega:

Võta sleppi!

Minu tähelepanekute kohaselt leiab näiteks Liivalaia tänavat tipptunnil läbides pea alati mõne auto, mis silmaga nähtavalt ühe koha peal seisab ja veidi sikutamist vajaks. Miks mitte kulutada tubli 3 minutit selleks, et hädasolija tema tropi-positsioonilt kasvõi lihtsalt naabertänavasse ära lohistada? Küllap tema kolleegid-sõbrad-abikaasa-vms ta sealt paari tunni jooksul edasi aitavad.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Ixtlan
    Lisatud 22. mai 2001 kell 14:51 | Püsiviide

    Väga ilus üleskutse. Püüan järgida. Mul endal on olnud kogemus, kus seisin talvel Nõmmel selle ristmiku peal, kus mitte Pärnu maantee pole peatee, vaid üle raudtee tulev kõrvaltee. Oli hommikune tipptund, suured masina d ja liinibussid pääsesid vaevu mööda. Samal ajal sõitis sealt mööda kaks politseiautot (otasin tuttavat ca 1h) ja kumbagi ei huvitanud minu aitamine. Loomulikult oleksid ka kaaskodanikud võinud huvi tunda, kuid politsei huvipuudus oli eriti masendav ja Eesti politsei taset näitav.