Täna telekas: WinZIP viib kohtusse

#

Muideks, nii ongi. Tänases Tehnokratis veenavad BSA ja politsei meid selles, et ainus võimalus teha kindlaks, kas tarkvara on legaalne või mitte ja kuivõrd olulise rikkumisega ühel või teisel puhul tegemist, on minna kohtusse. OK et asja nimi halduskohus … alates sellest aastast tegelevad arutamisega samad kohutunikud kes krimi puhul.

Meie suhtleme Jaak Mäega SPIN PRESSist, muuhulgas vt meiepoolne Hinnang haldusõigusrikkumise protokollile — ehk et lugedes niinimetatud protokolli sain mina isiklikult raskekujulise naerutrauma. Loodetavasti on tegemist viimase korraga, kui politsei midagi nii ebakompetentset läbi laseb. Loe ka uudisnuppu mega.ee’s ja sealseid kommentaare, ning vaata mida asjast arvavad minut.ee lugejad.

Aga kõik muu, mis saatesse mahtus, on märksa lõbusam. Kõigepealt me seletame veidi CD puhastamise teemat mis meile meeldivaks üllatuseks tagasisidet tekitas.

Siis käime Energiakeskuses ja tutvume robotitega, mis evivad nii umbes ainurakse intelligentsi — aga räägime veidi ka sellest, mida saab teha LEGO Mindstorms’iga lisaks paar saadet tagasi jutuks olenud lastesõbralikule programmeerimisele. Ilmneb, et Mindstorms hinnatud abivahend ülikoolides robootika õpetamisel, meil Eestis näiteks Tehnikaülikooli Mehhatroonikainstituut ja Autmaatikainstituut (vt näiteks nende õpetust Raaljuhtimise ABC mille aluseks Lego DACTA labor).

Ja kõige lõpuks saavad ääretult õiglase hinnangu osaliseks hambaravi-tegelaste veebisaidid. Vt Kaupsi & Kaspari konspekti, mille alusel nad esinesid.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid

  1. Priit Tamboom
    Lisatud 20. mai 2001 kell 15:24 | Püsiviide

    Jõudu!

    Milleks riskida WinZipi ja kohtuga, kui on olemas korralik sanrnae freeware.

    http://www.powerarchiver.com

    Andke tuld…

    Parimate soovidega, Priit

    • Margus
      Lisatud 20. juuli 2001 kell 00:52 | Püsiviide

      PowerArchiver ei ole ju freeware. Kas te siis selle litsentsi lugenud ei ole? Peale 30 päevast kasutamist peb ka sellele litsentsi ostma. Ja ka EasyZip oli minumeelest sellise tingimusega.

      • Keijo
        Lisatud 27. juuli 2001 kell 13:26 | Püsiviide

        See PowerArchiver on ju tõesti 30-päeva $19.95 shareware, nii et pole ta WinZipist parem midagi.

        Üldse võiks keegi lõplikult välja uurida, kas .zip arhiivide tarkvara saabki üldse freeware olla, kuna seal kasutatakse ju kellegi poolt välja mõeldud patenteeritud algoritmi. (Või mitte?)

        Ehk teisisõnu, pole ju mõnel üliõpilasel ületamatu programmeerida mingi vidin, mida jagada freewarena, aga küsitav on, kas selle algortimid on ikka freeware litsentsiga jagatavad.

        Puritaanidest autoriõiguste kaitsjatele tööd igatahes jätkub.

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 20. mai 2001 kell 19:40 | Püsiviide

    Muideks, ka mina kasutan PowerArchiver’it — ja just täna kolhoos.ee serverit putitades ja tasuta KÄSUREALT TOIMIVAT pakkijat otsides avastasin, et PA jaoks on selline lisavidin igati olemas.

    Paraku — väga-väga-väga levinud on väärarvamus, et WinZIP on ühel või teisel põhjusel tasuta (mida ta teps mitte ei ole). Minul isiklikult puudub usk, et see õnnestub kõigist arvutitest ja igaveseks välja juurida.

    • Teet
      Lisatud 7. juuni 2001 kell 20:17 | Püsiviide

      Mis mulle imelik tundub, siis PoweArchiver on kujunduselt väga sarnane samuti tasuta arhiveerimisprogrammiga EasyZip (ikoonid ja kujundus puha samasugused). Selle kontaktaadress olevat http://members.xoom.com/ipsoft, mis suundub aadressile http://fourohfour.nbci.com, ent see veebiaadress ei vasta. Kes kellelt idee varastanud on?

  3. Peeter Marvet
    Lisatud 8. juuni 2001 kell 07:52 | Püsiviide

    Minuteada on nii, et kunagi oli EasyZIP ja sellest sai mingil hetkel PowerArchiver. Aga ma ei mäleta, miks ja millal, aga mitte rohkem kui aastat kaks tagasi.