Miks Eestis nii vähe tarkvara luuakse?

#

Martin (kes vist ise on viidatava R2000 nimelise softi taga) küsib: “Miks loodakse eestis niivõrd vähe originaal programme? Vaadates Neti all olevasse Tarkvara kataloogi leiab ainult paar vajalikku rakendust.” No tõesti, everyday.com on meie poist töö aga edasi? Tuleb tunnistada, et ka minul on alati häda vastusega kui küsitakse: keda peaks esile tõstma. Ole aga lahke ja lisa oma arvamus (või vihje vingele tootele)!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

 1. Ixtlan
  Lisatud 22. mai 2001 kell 14:44 | Püsiviide

  Eks see ole seotud ikka kirjaoskusega või õigemini selle puudumisega. Ka konkreetse artikli puhul võiks küsida, kui hoolikalt on kirjutaja kaalunud oma peas enne kirja panekut, kas originaal programme või originaalprogramme. Mõistate vahet? Samamoodi võiks küsida ka Tarkvara kataloogi ja tarkvarakataloogi kohta!? Kurdetakse, et arvutioskus viib kirjaoskuse, mis iseenesest ju paradoksaalne, kuna arvutis ju PEAB kirjutama, tavaelus aga saab rääkimisega hakkama. Seega oleks põjendatud, kui oleksime kaotanud kirjaoskuse enne arvutite tulekut, mitte nüüd, kus enamus peavad kirjutama. Minu meelest on nii kõne kui ka kirjaoskus lihtsalt lugupidamise näitamine lugeja või kuulaja vastu. Kõneoskuse kohta võiks ka ühele tehnokratile ette heita. Siinkohal soovitaksingi Petsil kuulata enda jutu salvestust ja mõelda, kas mitte ei peaks mõne raadiohäälte koolitaja poole pöörduma, et kuulajatele meeldivam tunduda. Küllap siis ka Tehnokrati kuulajate arv suuureneks…

  P.S Vabandan, kui keegi end puudutatuna tunneb, kuid minu meelest on mõistlik kriitika edasiviiv jõud.

 2. Martin
  Lisatud 22. mai 2001 kell 16:39 | Püsiviide
 3. Peeter Marvet
  Lisatud 22. mai 2001 kell 18:30 | Püsiviide

  Muideks ka mina ei tunne ennast puudutatuna — ma tegelikkuses isegi katsun teemaga tegeleda, aga paraku kipun pahatihti teemasse liigselt sisse elama… (kurb, kuid pidulik). aga — I’m trying, real hard