Härra Q ja Mister Bond (James) rõõmustaksid seda nähes

#

CommandCar_thumb: ’99 aasta Tiigrituuri kavandades mõtlesin varasema ringirändamise kogemuse peale ning … mul tekkis kange vajadus ühe mission control centre’i järgi, mis oleks suvalisel hetkel töökohaks nii ürituse korraldamise kui selle meedias kajastamise mõttes (nimelt olin lubanud teha sealt iga päev terve külje Eesti Päevalehte). Mis siis ikka, üks Peugeot Partner kenasti triibuliseks-logoliseks, katusele mõned vilkurid, sisse Win2000 Advanced Server, printer, 3comi SuperStack II 3300 100Mbps eetri switch (kenasti A-Kaabli klaasuksega räkikapis), portatiivne Ericssoni militaar-telefonikeskjaam koos raadiomooduli ja fix-gsm’iga, välitingimustega arvestades varutoide APC UPSide pealt (ja kaasas sadakond meetrit pikendust na vsjaakih slutshai), wireless LAN (Vendomarilt) ja kaks eri lahendust satelliit-internetti (ühel sh ka uplink üle satelliidi, Antennieksperdilt). Igasugu pisi-pudividinatest nagu GPS siinkohal ei räägikski vist.

Lisaks mahtusime autosse sõitma veel mina, Linnar Viik ja Ingrid Sembach-Sakias. Tagaluugi all demosid Antennieksperdi poisid oma netiühendust, ees istusime päevasel ajal meie Inxiga ja kirjutasime kahel IBM Thinkpad 600 läpakal valmis ühe külje Eesti Päevalehe jaoks ja kõik muu vajamineva PR-materjali. Ahjah, vahetevahel käis Hembo Pagi meie juures ka oma digifotokat veebi tühjendamas.

Unistuste komplekt: MaxiMog

MaxiMog_thumb: Kõigest sellest kirjutan siinkohal aga hoopis sellepärast, et leidsin midagi palju vingemat: nimelt MaxiMog, sinu command car juhuks kui plaanid ekspeditsiooni kus iganes meie (või lihtsalt sarnasel) planeedil. Standardvarustusse kuuluvad muideks luurelennuk (tegevusraadius 10 miili), mini-allveelaev, maastiku-mootorratas, skuuter, satelliitside jms eluks hädavajalik. Kõik komponendid suudavad omavahel suhelda kas lihtsalt traadita võrgu abil või siis üle sattelliidi (mh on mootorratas varustatud tracking ehk jälgiva sati-antenniga!).

Ahjah, treileri (mis on suuteline vajadusel ka ise veidi liikuma) köögis on korralik woki-võimeline pliit… Ja kogu teostus on tasemel: kui meil on katusel kaamera, siis peab see olema igaks juhuks varustatud ka kojamehega; kui asi peab iga ilmaga sõitma, siis olgu kütusepaagis soojendud ja käigukastil jahutus… Super! Ja vaata nende veebist lisaks piltidele ka spetsifikatsiooni…

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.