Airport, ISDNi jagamine jms

Pets on sunnitud endale tuhka pähe raputama, sest seoses kiireloomulise esmaspäevaga ei õnnestunud saate ajaks tarvilikke linke välja riputada.

Ühtlasi raputab endale tuhka pähe ka EMT, kelle Airport ei jõudnud sugugi mitte saate ajaks avalikku võrku välja. Hetk tagasi saadud kommenti alusel peaks asi pärast “mõningaste tehniliste viperuste õgvendamist” minema üles kella 10 paiku (hmm, ehk üsna kohe siis?).

Kes tahab lugeda lisainfi GPRSi kohta, siis vt uudisnuppu 24.02.2001, seal kõiksugu lingid olemas.

ADSL Lighti jagamisest: pikem selgitus kirjutamisel, soovitatud asendus EnterNet’ile (ehk Atlas ADSL Light softile) on RASPPPoE mille leiad kõige hõlpsamalt Estpaki helpdeski veebist või autori kodulehelt. Muideks, kui kellelegi on soov proovida ADSL Lighti koos Whistleriga (ohh, see on siis nüüd Windows XP, jah?), siis seal on PPPoE täiesti sisseehitatud, ei mingit lisasofti.

Näidatud kopsik, mis oskab ADSLi jagada, oli Zyxeli Prestige, kõige mõistlikum on nende kohta lisainfi küsida otse Tigmast. Hinnaklass on sellistel seadmetel nii 4000-6000 (odavamad karbid käivad ET käest saadud ADSL-modemi külge, kallimad lähevad otse ADSL juhtme otsa).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. guru
    Lisatud 7. märts 2001 kell 17:55 | Püsiviide

    Tere

    Tahtsin lisada, et ka on olemas firmalt Draytek toode Vigor 2000, mis töötab nii ISDN ruuterina kui ka oskab jagada ADSL-i. Kui ADSL ära kukub, siis saab kasutada ISDN dial-up’i backupina.

    Tegelikult on ka Vigor 2200, mis on spetsiaalselt kaabelmodemite/DSL-i jagamiseks, kuid seda pole ise näppinud.

    Vigor 2000 on lihtne konfida läbi brauseri. Lihtne ja kena GUI. Kopsik võimaldab sisevõrgu turvaliseks teha, kui kasutada ainult vajalikke porte (Lubada ainult need pordid, mida kasutatakse – ülejäänud aga kinni keerata)

    Asjal on positiivne omadus, et soft on flashitav ja uuenduse korral tuleb lihtsalt laadida uus soft ruuterisse :-)

    Lisainfo http://www.draytek.com.tw

    guru