The Jim Allchin story

Töönädala lõpu staariks oli Microsofti Jim Allchin (loe: news.com, theregister.co.uk), kes teatas, et open source ehk avatud lähtekood on eba-Ameerikalik ning pärisib innovatsiooni (isegi Delfi raporteeris sellest — ma ei saa küll aru, miks nende uudis algab lausega Seadusandjad peaksid võtma midagi ette, et takistada avatud programmikoodi kahjulikku mõju — ilma jutumärkideta kõlab see nagu nende endi kindel seisukoht ja üleskutse).

Ega loole ei olegi suurt mida lisada… vahest vaid üks lahe artikkel “Kuro5hin”i alt: I don’t want to be Jim Allchin (ehk spekulatsioonid teemal “mis toimus Jimiga kui ta järgmisel päeval tööle läks”). Nojah, ja siia juurde veel Ballmer, Bush Meet, Discuss New Communist Threat (segfault.org) mis tundukse olevat kirjutatud enne, kui Jim oma teatega maha sai.

Ahh, inimesed räägivad igasugust joga kokku, äkki Allchin ei mõelnduki nii hullusti, kui välja kukkus? Joshua Allen (kah tegelt MS palgal, aga endine Linuxi-inimene) selgitab, et tegelikult on Allchinil õigus — GPL (general public license) ongi nimelt loodud selleks, et neutraliseerida koodi autorite intellektuaalsed õigused (ja et kõik võiksid seda vabalt kasutada). Omaette teema, kas selle vastu tasub nüüd võitlema hakata…

Loe lohutuseks ja lõbustuseks endise USA asepresidendi Dan Quayle’i tsitaate… näiteks: My opponent knows less about national defense than I know about spelling. Even I know it’s Cruise missiles, not Patriot missiles that go through doors and chimneys.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.