Kõnesüntees ja 10-sõrme-süsteem

Tänane saade on juba tekitanud paar küsimust ja nimelt saate lõpus olnud klaviatuuri-õppimise teemal:

(a) mis tarkvarast juttu oli, kust seda saab?

TypeTrainer oli see lihtsam ja Keyboard Pro vingem (kus mehike rääkis), mõlemad on tasulised st tuleb osta, aga Microlinki arvutiga tuleb meie teada ka kohe kaasa. OK-arvutipoe hinnad on vastavalt 640.- ja 499.- (need on 1-kasutaja-hinnad, mõlemal peaksid olemas olema ka hulgi ja haridus-litsentsid). JA MÕLEMAD PROGRAMMID ON EESTI TOOTED!

(b) kuidas see mehike seal ikka eesti keeles rääkis, kas oli tegemist kõnesüntesaatoriga?

Ei, selles programmis oli sisse loetud tekst. Kes aga tahab katsetatada kuidas toimib eestikeelne kõnesüntesaator, võib minna http://kiisu.eki.ee/ ja otse veebis misatahes tekstiga järgi proovida (luban, et asi on elamus). Tuleb tunnistada, et väljas olev versioon on vist küll vana-võitu, sest juba eelmisel talvel kuulsin konverentsil versiooni mis oskas lugeda korrektselt ka numbreid, lühendeid jms (CV, kraadi tselsiust jne).

http://www.eki.ee/keeletehnoloogia/tarkvara.html võid katsetamise eesmärgil (st mitte-kommerts kasutuseks) võtta vastava softi ka enda arvutisse ja kuna asi on (vähemalt oli viimati kui vaatasin) hulk käsurealt käivitatavaid utiliite, siis pole keeruline seda ka näiteks omaenda kodukale integreerida (ainult litsentsiküsimus jääb, palun ärge küsige minult kuidas õigustega täpsemalt on).

Laiemalt vaata keeletehnoloogiatest KeeleWebist: ee.www.ee ja kuula eelmise kolmapäeva Kuku-krati salvestust meie audioarhiivist (viimase kümne minuti peal on juttu Heiki-Jaan Kaalepiga FiloSoftist).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.