sitemap.xml

OMG, ma olen unustanud levitada infot sitemap.xml teemal ning Priit on pidanud kasutama e-posti, bad-bad-bad :-)

Ajasthuvitatud leiavad Kain Kalju vastuses mainitu seletused sitemaps.org (ehk kuidas pingida ja mis asi on sitemap) – ning kuna ma lubasin Kainile, et kui tema implementeerib siis mina promon on Arvutimaailmas ka fookuse rubriigis vastav lugu (tnks, Merlis!). Olgu öeldud, et nädala alguses raporteerisid sõbrad sisuhaldustarkvara tootvast Saurusest omapoolse toe valmissaamisest. Aga tagasi Kaini sõnumi juurde:

Alates eelmisest neljapäevast on anatud NETI pingimise aadress: http://www.neti.ee/ping kuhu saab sitemapi käsitsi või automaatselt postitada parameetriga ?sitemap= nagu seda kirjeldab sitemaps.org

ka robots.txt sees vaadatakse alates sellest nädalast meie otsinguroboti poolt Sitemap: kirjet ning laetakse vastav sitemap.

Indekseerimise kiirus sõltub endiselt muust süsteemist, küll aga saavad
sitemapsi kasutajad ilmselge eelise, sest nende URL-id jõuavad
otsingusoboti queue-sse väljaspool tavalinkimist.

Lisaks: 25.09 seisuga oli neti.ee indeksis 55400 saiti, neist 6070 omab robots.txt faili millest omakorda 35 viitas ka sitemap'ile. Samas 32 milj neti.ee indekseeritud URList on 20 miljonit tk 23978 saidis .php laiendiga ehk dünaamilise sisuhalduse poolt kuvatud – kasvuruumi seega on isegi kui Saurus oma lahenduse kõikide klintideni peaks suutma viia :-)

Näidiseks muideks vt http://www.saurus.ee/robots.txt

(järgmine sitemap-toe implementeerinud Eestis sisuhaldustarkvaratootja  või megakasutaja – EPL? Postimees? ÄP? – saab kah ära mainitud aga kõigest kahe viitamisega ja kolmas koht ühe viitamisega, onju? Priit ja teised on teretulnud kah edumeelsetele linkima ;:-)

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.