e-hääletamise hea tava

Eesti Esimese E-Hääletuse eel 2005 sügisel pandi kokku e-Hääletamise Hea Tava eesmärgiga loetleda üles nipid, mida ei peaks kampaanias kasutama (nagu näiteks hääletamistelk linnaväljakul või läpakaga ukselt-uksele käimine). Hea Tava allkirjastasid (tähestiku järjekorras) Isamaaliit,
Reformierakond, Res Publica ja Sotsiaaldemokraadid, ei allkirjastanud Keskerakond ja Rahvaliit (mäletamist mööda tuues põhjenduseks, et nad on üleüldse e-hääletuse vastu).

Paraku ei märka ma üheski tänases e-hääletuse (või Tartu häälteostmise) kohta käivas uudisnupus viidet heale tavale. Saatsin tuttavate-ringile uudistetoimetustesse lingi ja vihje, et hea tava töötab vaid siis, kui kõik sellest teavad.

Siit siis ka ülekutse blogosfäärile: kui kirjutad oma kodanikukohuse e-täitmisest ära unusta linkimata e-Hääletamise Hea Tava peale. Ja kui märkad midagi tavapäratut, siis infi Vabariigi Valimiskomisjoni.

Heale tavale linkijaid peaks näitama see Technorati päring.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. Erkki Lindpere
  Lisatud 1. märts 2007 kell 02:07 | Püsiviide

  Kui natuke norida, siis e-hääletamise hea tava vastu on eksinud ka tehnokratt.net. :) Nimelt aadressil mart.tehnokratt.net asuv Mart Parve blogi lingib otse http://www.valimised.ee-le.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 4. märts 2007 kell 13:39 | Püsiviide

   Jajah, see linkimise küssa on üks selline keeruline värk. “palun mine valima” on ju kodanikult kodanikule väga tervitatav üleskutse. Ja Wolli on suutnud seda esitada ka vormis, mis läheb kokku Hea Tavaga, promob seda ja annab inimestele URLi ise-sisse-tippimiseks.

 • Viimane veerg

  Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

  Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)