tsiteerides klassikuid: kaljundi

Jüri Kaljundilt veel kaks sügavalt sisulist postitust mis kindlasti väärt siia lisamist: Piketihõngulisest netiturundusest ja Google teksti- vs Eesti bännerreklaam. Esimeses siis laiemalt netireklaamist ja teises ka konkreetseid arve bänneri klikitavuse kohta (mitte aga conversion rate’i, kuigi esimese postituse järgi võiks pakkuda 10%). Tsitaat aga sedapuhku selline:

Kes aga oskaks öelda, millised on täna Delfi/EPL/PM/ÄP ja teiste
suuremate meediakanalite bännerite klikitasemed – kahjuks pole ise
üheski neist viimasel ajal reklaami teinud? Ja milliseid klikitasemeid
erinevates saitides saavutavad erinevad reklaamijad?

Vastused siis soovitavalt Jüri algse postituse juurde.

Aga mul on endal kah küssa Jürile: kas sa palun kirjeldaksid lahti oma bänneripaigutuse valiku ja miks mitte Delfi/EPL/PM/ÄP? (mõistlikum sihtrühm? hind? keskkonna sisu?)

JAMUIDEKS, me oleme liiga pikalt püsinud bännerite teemal. Äkki on reklaami toimivuses ka mingi roll veebilehel kuhu klikk viib? Näiteks hetkel ilutseb AP3.ee kolmandiku peal RAPO jõulutervitus koos tekstiga “Osale ka meie suurel Jõululoosil”. Reklaam viib mind lehele kus saan teada et “[…] peamiseks põhimõtteks on lähtuvalt kliendi vajadustest pakkuda kliendile kvaliteetset komplektset teenindust, mis hõlmab endas […]” jne. (puudu vaid kohustuslik lause äriõpikust mis teataks, et meil töötavad oma ala professionaalid). Aga et siis jõululoos, jah? Selle kampaania conversion rate küll Jüri viidatud 10% kanti ei saa olema…

Tiba allpool leiab AP3.ee pealt aga Nokia banneri mis viib lehele kus ainsaks sisuks on teade, et ma kasutan internetti valesti kuna ei ole lubanud popupeid… Noh OK, oleks siis miski lehekülg olulise müügiinfoga mille peale laetakse popup-multimeedia ning point saada mind pärast tilu-liluga tutvumist ostma vms… Aga see on ju täiesti mõttetu lehekülg mis sinna alla jäetakse.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.