ev-do võrk eestis ja üks pikett

Tänase saate teemaks on Eesti Energia tütarfirma Televõrgu poolt 450Mhz alasse ehitatav CDMA EV-DO, räägime arendusjuhi Laur Lemendikuga nii konkursist, võrgust kui selle kasutamisest.

Saate alguses ei saa ma aga jätta viitamata ühele varasemale saatele, kus me rääkisime Igor Rõtoviga Äripäeva AP3.ee uudistesaidist… või õigupoolest ainult selle ülaservas olevast ilmatumasuurest bännerist. Muuhulgas sai arvatud, et selle vastu võiks lausa piketeerima minna. Nagu meil tavaks on see lubadus ka sõnadeks jäänud :-)

AGA seda ei saa öelda lätlaste kohta: 21. detsembril kella 13-13:40 on Riia linnas Dienas Bizness’i maja ette registeeritud üks piketas.

Mis siis muud, kui tuleb nüüd meeleavaldus pan-baltiliseks puhuda ja ka Tallinnas samal ajal ÄP maja ees plakatitega välja tulla. Linnavalitsuses registreerimiseks on tiba hilja, aga ma saatsin (eirates linnavolikogu määrust) elektroonilise teate vähem kui 7 päeva enne üritust misläbi on meil ideaalne võimalus korraldada registreerimata avalik koosolek (ning ühtlasi juhtida linnavõimu tähelepanu vajadusele kaotada määrusest ajast-arust nõue koosoleku registreerimiseks isiklikult paberiga linnakantseleis käia).

Sõnum võiks olla bännerivastane, aga with a twist – kuna ÄP seisukoht on “kuidagi tuleb ju raha teenida” siis me peaks pakkuma alternatiivi ehk selgitama marketroididele vajadust interneti-reklaami tulemust paremini jälgida ja väärtustada.

Ideid? Arvamusi? Liitujaid?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid

  1. Olev Vaher
    Lisatud 16. dets. 2006 kell 17:38 | Püsiviide

    Pakun omalt poolt ideena välja panna pähe banaanikastid, millele kleepida võimalusel selle neljapäeval 21. detsembril ap3.ee uudistesaidi megasuure bänneri reklaami koopia või äärmisel juhul senine suurim reklaamipinda kasutanu…

    • Tiit
      Lisatud 16. dets. 2006 kell 20:19 | Püsiviide

      Banaanikastide kasutamine ei ole enam originaalne. Selline asi on ainult esimesel korral efektne.

    • tm
      Lisatud 16. dets. 2006 kell 20:29 | Püsiviide

      damn, i speak no estonian.

    • Olev Vaher
      Lisatud 16. dets. 2006 kell 20:47 | Püsiviide

      Teine võimalus oleks panna tänavapostide küljes olevad põhjata prügikastid. (kui mahub pähe?) Kuid kust neid saada? Sinna tumerohelisele taustale saab siis igaüks ise kritseldada oma loosungi a’la: «Kliki siia ma saan selle eest ap3.ee-st mõne sendi …»

    • Peeter Marvet
      Lisatud 16. dets. 2006 kell 23:44 | Püsiviide

      ohissand, mõelgem palun peadega :-)

      probleem on selles, et reklaamiturg ei osta midagi muud kui suurt pännerit, sest marketingijuhil on seda lihtne ülemusele näidata kui töötulemust.

      meil on vaja selgitada alternatiivi olemasolu. google analytics, netireklaami mõju träkkimine jne

      paluks etüüde sellel teemal.

    • juuli
      Lisatud 21. dets. 2006 kell 10:10 | Püsiviide

      Lp. Peeter Marvet!

      Suured kiidusõnad Teile järjekordse suurepärase algatuse eest! Ma olin sunnitud omale tellima lehe paberkandjal, kuna närv ütles veebilehtede lugemisel ülesse. Lisaks reklaamile on lisandunud (eriti Postimehesse) jube palju muud müra nagu nt. “olulised” uudised Paris Hiltonist ja Guinessi rekorditeraamatutest. Nagu Te täna Kuku eetris ütlesite – internetis poleks vaja käia läbi mähkmesektsiooni selleks et jõuda piimaletini, aga ometi sunnitakse mind päevauudisteni jõudmiseks läbima kõmu-uudiseid. Meie internetimeedia paistab olevat avastanud enda jaoks põhimõtte “all in one”. Kroonika, Maaleht, Sporditäht and Soov in Postimees!

      Samas toimub kõikjal mujal spetsialiseerumine. Enam ei osteta ajakirja “aed ja kodu”, et saada kokkamisnõu. On hoopis spetsiaalsed ajakirjad “köök” ja “Oma maitse” neile, keda ei huvita aiad ja kudumine. “Köök” on oma minimalistliku kaanekujundusega ka silmapaistvaim ajakiri Eestis. Kiidusõnad üldisest raamist väljaspool mõtlevatele kujundajatele!

      Õnneks olen ma kohanenud nii palju, et vilkuvaid reklaame ekraanil enam ei näe. Kõik see on üks ja seesama müra uudiste ümber.

      Kollaseid uudiseid veel kahjuks näen – veel ei õnnestu mul oma nägemisvälja vaid 1/3 ekraanile keskendada. Sealsed pildid on ju kõige väiksemad ja ei sära ega vilgu.

      Aga eks ma jätkan oma nägemismeele tressuuri. Loodan, et nägemise selektiivseks harjutamine ei mõjuta mu tähelepanu laiemalt ja ma raamatutes endiselt kogu lehe laiuses olen võimeline lugema.

      Oleksin ma Tallinnas, tuleksin Teid toetama! Soovin Edu!