teeme ise paanika

Selveri kassa juurest korjas poja kaasa voldiku “Nii saad hoiduda lindude gripist. Toiduohutuse Viis Võtit.” (PDF linnugripp.ee veebist). Olukord on ikka päris hull, sest Põllumajandusministeerium soovitab kõik toidutegemiseks kasutatavad pinnad ja köögiriistad desinfitseerida ning juhib tähelepanu võimalusele, et H5N1 võib lisaks partidele ja luikedele nakatada ka külmkapis seisvat ühepajatoitu. Ja ärge siis unustage köö- ja puugivilju enne tarvitamist pesta, sest porgandid puutuvad sageli kokku nakatunud rändlindudega (rääkimata muidugi merikapsast). Puudu on vaid soovitus “sina ei pea mitte kollast lund sööma”.

Loomulikult on see väga õige voldik toiduohutuse teemal. Aga lindude gripi puhuks?

Igastahes kinnitasin voldiku külmkapiuksele, kasutades kvaliteetseid (ent desinfitseerimata) neodüüm-magneteid. Homme helistan 1676 ja küsin järgi, mida Põllumajandusministeerium köögi desinfitseerimiseks kasutada soovitab. Cillit Bang anybody?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. BC
    Lisatud 14. märts 2006 kell 11:37 | Püsiviide

    ma muidu väga kah igasuguste haiguste suhtes ja pisikute suhtes väga ei kõigutu.. aga selle linnugripi puhul on jama selles et sa võid täiesti rahumeeli selle suht suvaliselt kollilt või kohast saada ja mis seal siis ikka on? aga eestil pole ju eriti ressurssi et sellega võidelda ja ravida.. see on jama..

    seega kui shit happens siis on iga haige ise enda eest väljas, aga lisaks temale ka kõik tema läikondsed, kes temaga lävivad..

    25-40 korda kergemini nakkavam kui SARS.. fck ma küll ei tahaks seal olla kus ta inimeselt inimesele levima hakkab..
    http://www.pilleriin.ee/h5n1/2006/03/linnugripp_38x_nakkavam_kui_sa.html

    et parem karta kui kahetseda.