son of delfieelnõu

USAs on keegi New Jersey volikogulane otsustanud tulla välja isikliku delfieelnõuga mis nõuab kõigilt kõige registreerimist. Kommenteerib näiteks Jeff Jarvis.

Mis väärib eraldi väljatoomist on aga üks mullune ajaveebniku-kohtukeiss kus teise astme kohus otsustas lükata ümber esimese astme kohtu otsuse anonüümne ajaveebnik paljastada. Protsess käib neil umbes nii, et A kaebab JohnDoe (Tundmatu Kostja) peale, kohus veendub kaebuse põhjendatuses st sisuliselt kas nad oleksid valmis langetama eelotsust A kasuks, seejärel nõuab ISPlt identiteeti ning ISP omakorda informeerib JohnDoe’d kes võib vajadusel algatada oma anonüümsuse kaitse või siis leppida oma nime väljaandmisega.

Groklaw lingib John Doe No. 1 v. Cahill kohtuotsuse täisversioonile koos selgituste ja omapoolse analüüsiga.

Jällegi, kui meil peaks olema mõnd juristi kes suudaks teemat saates rahvale arusaadavalt seletada, siis oldagu teretulnd!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)