kohustuslik kirjandus EPLis

Näeh, ühele varasemale artiklile mille üle nurisesin (Eestis kasvab takistamatult piraatlus internetis) tekkis teatav järelhüüe Arvutiasjatundjad nurisevad autoriõiguse seaduse üle kuna võtsin Sigridiga ühendust ja pakkusin alternatiivset vaadet probleemile. Nagu keskmisest keerulisemate teemade ja telefoni-intervjuudega tavaks kaasneb sellega vajadus ‘õgvendusteks’ mis sai lisatud EPL kommentaarina ja olgu ka siin ära toodud:

* kogu juttu ‘tarkvara legaalse ostmise’ kohta palun lugeda kui ‘allalaaditava muusika legaalse ostmise’ kohta käivat (olgu lisatud, et selle rõhutamine on inspireeritud ühest Sigridi eelmise artikli kommentaarist EPLis või Postimehes)

* igaks juhuks rõhutan, et ma pean kõiki autoriõiguslasi headeks juristideks; aga ma üritan alati neilt uurida kas nad on kuulnud Lessigist (kes on tehnomaailmas väga kõrgelt tunnustatud autoriteet) ja paraku on pea alati vastuseks ‘ei’; ma ei kahtle selles, kas nad on lugenud autoriõigusesse puutuvaid raamatuid, küll aga tehnoloogiat puudutavas osas

Paraku jäi Sigridil aega veidi napiks, et sellesse marulühikesse ‘alternatiivsesse seisukohta’ korraga keskmisele lugejale arusaadav ja sisuliselt korrektne tekst panna. Teema on ikkagi väga keeruline ja tänud, et üldse ette võttis. Ja et minu ‘kohustusliku kirjanduse loetelu’ avaldatud sai, olen seda saatnud viimasel ajal päris paljudele inimestele (sh delfi-eelnõuga seoses).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. kain
    Lisatud 22. veebr. 2006 kell 23:22 | Püsiviide

    Juhtusin kuulama podcastina saadet, kus autorikaitsja seda teemat kommenteeris. Tuleb no~ustuda, et antud juhul oli autorikaitsjad natuke liialdama hakanud. Lugemist va”a”rib Google vs. Perfect10 kohtulahend, kus on arusaadavalt selgitatud, mis on in-line linkimine ja tavaline linkimine ning millal toimub teose esitamine. http://i.i.com.com/cnwk.1d/pdf/ne/2006/google-perfect10.pdf

    • Peeter Marvet
      Lisatud 23. veebr. 2006 kell 09:42 | Püsiviide

      tänud, ma just plaanisin hakata seda keissi uurima :-)