saate saateks

Nii, tänane podcast jõuab netti veidi pärast saate eetrit, sest mul on niikolekiire. Sisukord umbes selline:

  • kuritegevus ja kas sellest teatada? jõuame lõpuks e-teatamiseni, aga asi ise inspireeritud minu jalutamaläinud jalgrattast (kui kellelegi tuleb tänaval vastu Scott Yecora valge-sinise raamiga MOHI94416, andke müüa-pakkujale koheselt pasunasse, palun!)
  • e-hääletus ja kust võivad tulla ründed?
  • vihamine (vt allpool)
  • Kaasamislahenduse lähteülesanne (lugege, kuulaka, arvake siinsamas kommentaarides palun)

Täiendet: einoh muidugi, Paavo ja Tõnise kiri on äärmiselt adekvaatne kriitika Eesti Ekspressi aadressil :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

9 Kommentaarid

  1. Lisatud 24. sept. 2005 kell 16:57 | Püsiviide

    my recent pet – valimised.future.ee

    • Peeter Marvet
      Lisatud 24. sept. 2005 kell 17:19 | Püsiviide

      … ehk smartvote :-) see vääriks eraldi käsitlust tõesti. kuigi tuleb tunnistada, et need küsimused on minumeelest suht pointless nagu kogu kohomval-kampaania, puudu oli vaid “kas te arvate, et peaks uurima vareste arvukust”. ahjah, süsteem teatas, et minule sobivat kandidaati ei ole :-P

    • Marko
      Lisatud 24. sept. 2005 kell 19:47 | Püsiviide

      Süsteemi loojana pean ära märkima, et antud juhul ei peagi olema tegemist superintelligentsete küsimustega. Küsimused sündisid selle põhjal, mida üks keskmine-inimene-tänavalt tahaks teada ja mida ajakirjandus on viimastel kuudel kajastanud.

      See, et Teile sobivat kandidaati ei leitud, võib tuleneda sellest, et olete liialt äärmuslike maailmavaadetega. Hoopis tõenäolisem põhjus on aga see, et Teie piirkonnas kandideerivad poliitikud pole viitsinud aega leida, et oma seisukohad sisestada.

    • Leivo
      Lisatud 24. sept. 2005 kell 21:45 | Püsiviide

      Kuriteost teatamise kohta: minu 8a tüdrukul röövis tänaval üks naine mobiili http://leivo.ekstreem.ee/?ID=859&s=com .

      Püüdsin selle kohta siis politseisse avalduse teha, kuid neil polnud aega või teises kohas (Pärnu mnt) ei leidnud parkimiskohta. Otsustasin siis kirjutada avalduse wordis-digiallkirjastada-ja-meiliga politseisse saata. Saatsin esimesele avalikule politseiaadressile mille leidsin nende veebist. Kui 3 päeva hiljem üle helistasin, et kuidas on, saatsin digiallkirjastatult? Siis teati mind kohe nimeliselt – aa, Leivo Sepp olete jah?, teie asi on menetluses! – arvatavasti sellised ekstreemsed juhtumid (digiallkirjastatud avaldus) jäävad neil selgelt meelde, kuna isegi 3 päeva hiljem teadis inimene justkui lambist minu nime.

      Nii et minu jaoks ka edaspidi lihtne avaldusi kirjutada. Viimane muidugi ei tähenda, et politsei seetõttu edaspidi efektiivsemalt röövitud telefone leiaks.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 25. sept. 2005 kell 10:51 | Püsiviide

      Marko — ma kardan, et nende hajusate propaganda-küsimustega ei saa adekvaatset tulemust. Aga ausalt öeldes pole ka mina vastavate küsitluste ekspert.

      Leivo — muideks, tuleb välja, et neil on isegi teatamise blanketid veebis väljas — http://www.pol.ee/?id=11773

    • Martin Vahi
      Lisatud 26. sept. 2005 kell 17:41 | Püsiviide

      Ma pean kyll tunnistama, et mulle see rakendus kohe v2ga, V2GA, V2GA, V2GA, meeldib!!!!

      P8him8tteliselt, kui oleks mingi neutraalne, t66grupp, kes koostaks konkreetsete allikate p8hjal v2idete kogumi, mille poolt/vastu saaks siis sedasi, kysimuste vormis, igal inimesel h22letada. Tulemus oleks siis sama moodi, k8ige rohkem sobinud kandidaat. Oluliseks erinevuseks praegusest systeemist oleks see, et see mittetulundusyhing oleks siis nagu “poliitiliseks audiitoriks”, kes teeb 2ra korraliku ajakirjaniku t66, s2ilitab k8ik konkreetsed allikad, mille p8hjal yhe v8i teise kandidaadi meelsust konkreetsete kysimuste suhtes hinnatakse. Niiviisi v8iks toimuda ka teatav demagoogia elimineerimine, st. ei usuta ainult seda, mida kandidaat r22gib, vaid vaadatakse ka muud.

      Kes sellega tegelda v8iks?
      Ylesanne kui selline yhildub minu meelest Eesti Raadio ning Eesti Televisiooni ylesannetega. OK, Eesti Raadio ja Eesti Televisioon ei ole vast p2ris mitte-tulundusyhingu nime all aga sisu on vast enam-v2hem sama.

      Lihtsalt m8te.

    • Peeter Marvet
      Lisatud 26. sept. 2005 kell 18:23 | Püsiviide

      Paluks mind mitte valesti mõista — ka mulle “smartvote” VÄGA-VÄGA-VÄGA meeldib, ja Future ettevõtmine ses mõttes kah.

    • Siim Karus
      Lisatud 2. okt. 2005 kell 03:47 | Püsiviide

      Kuulasin just saate lindistust. Skype-l on jah palju raginat ja praginat sees (nad võiksid mingisugust kõnefiltreerimistehnoloogiat kasutada – MSN Messenger kõlab selgem, äkki kasutab see Windows Media kõnekoodekit).

      Aga tegelikult räägiks vihkamise teemal. Nimelt leian et kellegi tsensuur on õigustamatu (tsensuur just veto-õiguse poolest – nt. mina ütlen, et nii ei tohi rääkida). Arvamuse avaldamine aga lubatud (nagu Slashdot ja minut.ee modereerimine käib). Meil on ju sõna- ja mõttevabadus (;P) ning veel mitmed vabadused. See, kui kellegi jutt (kommentaarid) sinule ei meeldi, tähendab, et sul on õigus olla solvunud. Vastava jutu eemaldamine (kommentaari kustutamine) on ju aga tsensuuri ilmne näide. Tuletab meelde hiljuti nähtud uudist olukorrast Hiinas, kus kõikjal veebis on keelatud demokraatiast rääkimine (postitused kas kustutatakse koheselt või tsenseerib juba veebilehe (nt. MSN Spaces) mootor). Vastav viide: http://cyber.law.harvard.edu/globalvoices/?p=238 . Aga sellist olukorda me ju vast ikka ka ei taha. Ning võrreldes olukorda internetis tegelikkusega, võetakse avalikku solvamist tegelikkuses (st. paber ja videomeedias) palju kergemalt – pigem naljana (millega on tuntuks saanud Jan Uuspõld, Anu Saagim või millega tegeleb Ärapanija?).

      “smartvote” paistab tore asi olevat, kahju, et seda Tartus pole. Aga ehk pole vajagi. Ning töötab see ju ka vaid eeldusel, et kandidaadid oma lubadused täidavad (st. arvesse ei võeta kandidaatide usaldusväärsust).

    • Marko
      Lisatud 3. okt. 2005 kell 13:09 | Püsiviide

      Täna avastasin üllatusega, et meie idee vastu vastu aktiivselt huvi tundnud Postimees on otsustanud asja ise käsile võtta! http://www.postimees.ee/ankeet/ankeet.php