anotherone bites the dust

Yet another PM journo bites the dust: Nad ei tea mu nime [via Piraaja, muideks]. St “anotherone” mõeldes äsjasele ajakirjanduslikule eksperimendile kasutajate andmete ja olematute teadmistega statistilisest analüüsist (kokku võtab kenasti Herbaarium, ka siin).

Põhimõtteliselt jätkab Valme sama vormeli järgi, st oluline on anda meditsiiniliselt põhjendatud hinnang kommenteerijate/blogijate/vms hingeelule, ainult et sedapuhku on tulemus pea luuleline:

Teie kui piksejumal, te sõna kui pikne ja sõnapikse märklaud kui piksevarras. See on ka kõik. Elu läheb edasi. Suuremad hammustavad ikka nõrgemaid. Osa nõrgemaid hammustab nurga tagant ja ära joostes tugevamaid. Läbikukkujad, ebaõnnestujad ja kibestunud krigisevad tegijate kallal. Pettunud sükofandid küünistavad taldu, mida nad enne suudlesid.

Ja kogu see trall seoses kommenteerijate anonüümsusega ja Valme väitel sellest tingitud mõtetu lahmimisega. Sama hästi võiks muide tuvastada otsese põhjusliku seose verivorstide ja külmade ilmade vahel (st verivorstide söömine muudab ilmad külmemaks).

Puudub hetkel pikem ajaressurss selgitada (kuigi, nagu onu Henrik ütleb, hakkaks Marvet rõõmust nutma kui PMO jne viitsiksid nõu küsida) — aga anonüümsuse lubamine on PMO mitte kommentaatorite otsus, samuti nagu võimalus kommenteerida ilma artiklit ja teisi kommentaare lugemata ning praktiliselt olematu ajakirjanike-poolne tagasiside kommentaatoritele.

Valner Valme ei taha ju ometi öelda, et kusagilt tuli kokku kamp läbikukkujaid jne ning nemad lõid PMO külge täpselt sellise, möla tootva kommenteerimismootori? Pettunud sükofante jne tuleks otsida ikkagi omast majast: palju klikke genereeriv mudel on nähtavasti ettekirjutatud ärijuhtide poolt, kellegi poolt plaanitud ja teostatud, ning kusagil toimetuse pool pole keegi aru saanud, et kui sa lood tagasisidekanali ning sul on selle abil tekkivast infost selgelt savi … siis pöörab kanal sinu vastu. Kas sellest aru saamiseks on miskit kosmilist kõrgharidust vaja? Totsent peab olema vä?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Larko
    Lisatud 27. aug. 2005 kell 23:49 | Püsiviide

    Teemal “ajakirjanike-poolne tagasiside kommentaatoritele” võiks positiivseks erandiks Eesti veebimaastikul nimetada Rohelist Väravat. Näituseks selle loo puhul http://www.greengate.ee/index.php?page=1&id1=10946 andis Rohelise Värava peatoimetaja Sander Silm mulle kui loo autorile otsese korralduse kommijale vastata. Mis Sa ikka ülemusele vastu hakad? Pealegi sain ka ise natukese targemaks.

    • Donny
      Lisatud 17. sept. 2005 kell 04:06 | Püsiviide

      Just to say hellow!