mis kuradi hala?

Lugupeetud hr Eesti Vabariigi President otsustas mitte välja kuulutada 607SE nime all Riigikogus 56 poolt ja 32 vastuhäält saanud kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse muutmise seadust, milline käitumine paljudes kodanikes palju pahameelt tekitas.

Aga tegelikult … on e-hääletus sügav savi, sest (nagu ma juba kordama kipun) ei muutu sellest, kuidas me kohalikke omavalitsusi või riigikogu valime, suurt midagi. Olulisem on aretada lihtsaid tehnoloogiaid, mis aitaksid kodanikel paremini toimuvast aru saada ning samas rahvaasemike tegemistel paremini silma peal hoiaksid.

Lahendusele viitab aga hoopiski Linnar, muuhulgas:

[…] pragmaatiline ning protestantlikult töö läbi kirgastumisele püüdlev eestlane ei saa avatud infoühiskonnas oma ideede edendamise nimel suhtlemisega hakkama. Peetakse normiks, et kana kaagutab siis, kui muna munetud. Ideest rääkimine ja planeeritava asja arutamine on taunitav ajaraisk. Tee esmalt asi valmis ja siis räägi.

Novot. Me peaks rohkem tegelema reaalsete lahenduste loomisega (nagu Wolli) ja mitte vigisema r-liidu, k-erakonna jne teemal. Ja omavahel rohkem suhtlema, sest enamus s-valley arengust saab kuuldavasti alguse sellest, et mitte-veel-väga-rikkad ja mitte-kõiki-oma-ideid-patentivad tegeleased vaikselt midagi katsetavad ning siis sellest omavahel pubis räägivad :-)

Täiendet: ma võtan endale vabaduse lugeda Karl Laasi ideed reageerimiseks eelnevale tekstile. St savi kas e-hääletus tuleb ja kas valida saab ainult kohalikku omavalitsust… loome paralleel-rakendused. Mis on mitut pidi abiks idee, mh võiks e-hääletuse väljatöötanud seltskond 607SE läbikukkumisel anda oma koodi lihtsalt vabaks (maksumaksja on niigi väidetavalt 4 milli kanti pappi köhind) ja VVK võimaldada riist-platvormi pruukimist, et paralleel-rakendusi lihtsam teha oleks… noh ja see oleks juba omaette lahe saavutus, eksju?

Täiendet: Paavo tahab teada kas hääle muutmine siis ei riku ühetaolisust. Minu vastus kommentaaris.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.