anonyymseks mitte jääda sooviv kasperski

EPL toob meieni Askur Alase intervjuu Jevgeni Kasperskiga: anonüümne internet peab kaduma. Linux on paha, sest:

“Linux on Windowsist isegi ohtlikum, sest see on avatud koodiga, mida kirjutavad erinevad programmeerijad vabatahtlikult. Koodi sisse pahatahtlik skript või turvaauk peita pole mingi probleem.” Samas pole päris hädavaba ka Windows, sest “[…] nii Windows kui Linux baseeruvad Unixil, see aga polnud arvestatud turvalisust tagama.”

Terror on kah ohtlik:

“Mis juhtuks Eestiga, kui terroristid paneks korraga 10 miljonit trooja hobuse kahjurprogrammiga nakatatud arvutit valima pidevalt juhuslikke Eesti telefoninumbreid? Teie võrk läheks umbe, teie riik jääks seisma.” ja “Minu andmetel sponsoreerib bin Laden Pakistani IT-kolledžit. Kardan, et terroristid pöörduvad infotehnoloogia poole.”

Ja siis jõuamegi lipukirja juurde:

Iga kasutaja ja arvuti identifitseerimist peab Kasperski kaose ja terrorismiohu vastases võitluses hädavajalikuks ning loodab, et praegu välja töötatavas interneti järgmises põlvkonnas see lahendatakse.

„Anonüümses internetist kaob, muidu tuleb bardakk,” hoiatas Kasperski.

Ehk et viiruste ja troojalaste leviku põhjuseks pole mitte megalõtv turvatase levinud töölaua-operatsioonisüsteemides (mis lihtsalt ei olnud vajalikul hetlel netiküpsed), vaid see, et kurjategijaid ei õnnestu üles leida? Cool. 2% SKTst KAPOle ja meil on palju kuivem tunne :-)

(kusjuures tundub, et midagi on juhtunud EPLi keeletoimetajaga, SAHi tänane tõlge toob ajakirjanduskeelde uued sõnad “mkonns” ja “pugenema”)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.